Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bråk om påskbrasa på öarna

En ung man från Öckerö misshandlades av killar från Hönö som hämnd för att han tände på påskelden vid Hönö Röd i förtid under påskaftonens kväll.
Många öbor larmade polisen under lördagskvällen eftersom de fruktade att det sedvanliga grankriget skulle urarta.

Strax före klockan 21 på påskaftonens kväll körde en kille från Öckerö fram till påskbrasan vid Hönö Röd och tände på för att djälvlas med Hönöungdomarna.

Några av dem hämnades omedelbart. Killen från Öckerö fångades in och misshandlades. Enligt uppgift till GP förnedrades han också genom att någon eller några urinerade på honom.

Polisen larmades klockan 20.59 och ryckte ut till Hönö Röd där de träffade på killen som blivit misshandlad. Han ville dock inte själv medverka i en polisanmälan. Han avböjde också ambulans men togs om hand av polis, fördes till tillnyktringsenheten och plåstrades om.

Av tradition samlar öarnas ungdomar granar efter jul för att lägga upp i väldiga påskbrasor. De bevakar sina egna granar och försöker stjäla andras. Det gäller att ha den största och vackraste brasan. När eldarna ska tändas så gör man upp mindre eldar runt den stora kasen. De tänds i förväg för att lura grannöarna att tända sin stora kase så att den egna blir sist och vackrast.

Ofta har traditionen lett till bråk och slagsmål mellan öarnas ungdomar.Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.