Vägrade stanna för polis – biljakt slutade med krasch

En bilist vägrade att stanna för polisen och ett efterföljande inleddes. Biljakten blev kort och fick ett abrupt slut när bilisten körde in i en annan bil i höjd med Annelundsmotet i Borås.

ANNONS

Det var strax efter klockan 17 som polisen skulle stoppa en bilist för en kontroll vid riksväg 41 i Borås. I stället för att stanna valde bilisten att köra vidare.

Ett par minuter senare inkom ett larm om en trafikolycka i höjd med Annelundsmotet, och det visade sig vara bilisten som hade kraschat in i en annan bil.

Polisen kunde gripa föraren, en man i 30-årsåldern, initialt misstänkt för vårdslöshet i trafik. Men senare under kvällen meddelade polisen att brottsrubriceringen har ändrats.

– Det finns en misstanke om drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Våra utredare ska hålla förhör med honom nu så får vi se vad det kan mynna ut i, säger Thomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

ANNONS

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

I det andra fordonet, som bilisten kraschade in i, färdades en kvinna i 50-årsåldern. Hon blev kontrollerad av ambulanspersonal på plats, men hon ska inte ha behövt föras till sjukhus för vidare vård.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS