Två män med knivskador i Borås – på olika platser

På måndagskvällen larmades polisen till Södra Älvsborgs sjukhus sedan en man hade sökt vård för stickskador. Senare på kvällen hittades även en man allvarligt knivskuren i ett trapphus på Norrby. Enligt jourhavande förundersökningsledare finns det i nuläget inget som talar för att händelserna hör ihop.

ANNONS

Vid 19-tiden på måndagen sökte en man i 30-årsåldern vård för stickskador på Södra Älvsborgs sjukhus. Polisen åkte dit för att förhöra mannen om hur skadorna uppstått.

Enligt initiala uppgifter till polisen så hade mannen en kniv i låret när han anlände.

– Men när vi befinner oss på sjukhuset så hittar vi ingen kniv så det kanske visar sig att det inte stämmer, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

I nuläget jobbar polisen med hypotesen att mannen har utsatts för grov misshandel.

Enligt Carina Karlsson på Södra Älvsborgs sjukhus presstjänst är mannen lindrigt skadad och hans tillstånd uppges vara stabilt.

ANNONS

En man allvarligt skadad

Vid 21-tiden larmas polisen igen om en stickskadad man, den här gången på stadsdelen Norrby i Borås.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades i ett trapphus med stickskador i en arm och ett ben. Det ska ha varit mycket blod på platsen, och mannen fick föras till sjukhus med ambulans.

– Han är allvarligt skadad och tillståndet är allvarligt för honom, säger Carina Karlsson på Södra Älvsborgs sjukhus presstjänst strax före klockan 23.

I skrivande stund utreder polisen händelsen som mordförsök alternativ dråpförsök.

På tisdagsförmiddagen var tillståndet för mannen fortfarande allvarligt.

Polisen misstänker koppling

Enligt uppgifter till BT kan mannen i 30-årsåldern kopplas till ett lokalt kriminellt nätverk. Polisen utreder också om det finns någon koppling mellan händelserna som inträffade tätt inpå varandra.

– Vi misstänker att det finns ett samband, sa Hans-Jörgen Ostler till tidningen.

Polisen arbetade under kvällen med olika utredningsåtgärder. I området ska det bland annat finnas flera kameror som uppges vara intressanta i utredningen, enligt tidningen.

Under tisdagsförmiddagen sa jourhavande förundersökningsledare i Borås att det i nuläget inte finns någonting som pekar på att det finns ett samband mellan händelserna.

Lägenhet avspärrad

Under tisdagsförmiddagen var det två poliser på plats vid lägenhetshuset där mannen i 20-åldern ska ha knivskurits. Enligt GP:s reporter såg de ut att knacka dörr hos grannar och försvann sedan in i en avspärrad lägenhet. Poliserna på platsen vill inte inte uttala sig om fallet.

ANNONS

GP har pratat med några grannar i huset, de menar att det är allmänt lugnt i huset och de hade inte märkt av mycket av händelsen.

LÄS MER:Man skjuten av polis i Borås

LÄS MER:Person påkörd av skåpbil – fördes medvetslös till sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS