Thelin hyllar yttern efter krysset mot Odd

Oavgjort, 2–2, för Elfsborg mot Odd i första träningsmatchen på hemmaplan.
Efteråt handlade snacket om Jeppe Okkels, som har varit Elfsborgs bäste spelare hittills den här försäsongen.
– Han har blivit mer distinkt, säger managern Jimmy Thelin.

ANNONS
|

Rydahallen i Borås, där matchen spelades, har bara läktare på ena sidan av planen. I första halvlek sprang vänsteryttern Jeppe Okkels närmast de 700 åskådare som kommit för att se Elfsborgs för första gången i Borås 2023. De fick se en 23-årig dansk som tycks vilja visa att han ska ha en startplats när allsvenskan börjar i april.

– Jag tycker det är bra att han tar de här kliven. Han har genom hela försäsongen varit mer distinkt och kraftfull än tidigare. Han har så mycket i sig och ju mer han tar för sig desto bättre kommer han att vara, säger Jimmy Thelin.

ANNONS

Okkels hade mycket boll den första halvtimmen, tog många löpningar och kom förbi sin ytterback. Men det där lilla extra saknades. Ett skott över, ett utanför och en misslyckad passning centralt från sin kant. Framför allt borde skottet som gick utanför hanterats bättre. Okkels tog emot ett långt utkast från målvakten Hákon Valdimarsson och ställde om blixtsnabbt. Efter att ha gjort bort en Odd-back var han plötsligt fri, men sköt nästan två meter utanför krysset.

– Det var en bra aktion fram till avslutet. Jag har självförtroendet att våga dribbla i de lägena och så vet jag att jag är snabb. Men jag skulle ha varit lite lugnare vid avslutet, säger han.

Lossnade innan paus

Men strax innan paus lossnade det. Jacob Ondrejka snappade upp en chansboll från Noah Söderberg och plötsligt var både han och Jeppe Okkels helt fria med Odds svenske målvakt Leopold Wahlstedt. Ondrejka var osjälvisk och gav Okkels målet.

Det innebär att Okkels gjort en tredjedel av Elfsborgs nio mål hittills den här försäsongen.

– Det har känts bra hela försäsongen. Det gäller att bygga på självförtroendet jag har just nu och inte tänka så mycket. Jag vill springa mycket i presspelet och kan jag fortsätta med det så tror jag det kommer leda till poäng för en själv också.

ANNONS

Okkels gjorde en bra säsong 2021, hans första hela säsong i Elfsborg, men hade det tyngre i fjol. Efter att ha varit ordinarie i 1,5 år tappade han plötsligt sin plats. Det blev bara 16 starter förra året, jämfört med samtliga 30 säsongen 2021.

Nu känner han revanschlust.

– Förra året var inte så bra för min del. Det är hård konkurrens om ytterplatserna och man vill visa upp sig och visa att man ska spela från start, säger han.

Främst konkurrerar han med Jacob Ondrejka om platsen till vänster. Är Alexander Bernhardsson frisk är han given till höger.

– Jag pratar mycket med Jimmy Thelin om vad jag kan göra bättre. Jag tror han vet att jag har mer i mig, att jag är en bättre spelare nu jämfört med förra året. Det gäller att jag hittar kontinuitet, att jag inte bara är bra i 20 minuter hit och dit, säger Okkels.

Odd vände – men Cooper Love kvitterade

Efter Okkels ledningsmål kvitterade Odd i början av andra halvlek och tog ledningen med knappt en kvart kvar. Jack Cooper Love kvitterade ett par minuter senare och fastställde slutresultatet.

Elfsborg har förutom Odd mött Bröndby, FC Köpenhamn, Lyngby och Midtjylland den här försäsongen. En vinst, två oavgjorda (efter full tid) och två förluster, lyder raden.

ANNONS

Eftersom Elfsborg inte är med i svenska cupen dröjer det sex veckor innan det är dags för tävlingsmatch. Jimmy Thelin tycker att det har varit tävlingskaraktär hittills på försäsongen.

– Det har varit mycket tävling i alla matcher vi har spelat. Man ser det på duellerna och intensiteten. Det är rejäla dueller och spelarna offrar sig i tuffa lägen i båda boxarna. Att känslor kommer fram är ett tecken på att det är bra träningsmatcher, säger managern.

Tre spelare fick lämna återbud. Per Frick och Emmanuel Boateng hade skadekänningar och Gustav Henriksson var sjuk. Samtliga ska vara tillbaka i träning till veckan. I övrigt saknas långtidsskadade Viktor Widell.

Nu väntar två veckors träning innan Elfsborg åker tillbaka till Portugal för ett nytt, veckolångt, läger i mars. Där ställs man mot isländska Breidablik och engelska Brentford B.

Så spelade Elfsborg

Hákon Valdimarsson – André Boman (Johan Larsson 45), Gustaf Lagerbielke, Ibrahim Buhari (Sebastian Holmén 45), Niklas Hult (Simon Strand 45) – Noah Söderberg (Timothy Ouma 57), André Rømer (Kevin Holmén 73) – Jacob Ondrejka (Alexander Bernhardsson 57), Michael Baidoo (Besfort Zeneli 57), Jeppe Okkels (Ahmed Qasem 73) – Sveinn Gudjohnsen (Jack Cooper Love 45)

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken “Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

LÄS MER:Så kom Elfsborg ur krisen med ungdomsledaren som hängdes ut som pedofil

LÄS MER:Fem punkter efter Elfsborgs träningsläger i Portugal

LÄS MER:Christer Ulfbåge dök upp på Elfsborgs match i Portugal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS