Slog sönder butik i Svenljunga – blir skyldig över 100 000 kronor

En man döms efter att ha gått bärsärk inne i ett livs i Svenljunga och förstört inredning för över 100 000 kronor. Hela förloppet fångades på film, där man kan se hur mannen krossar fönster, välter hyllor och slår sönder en kassaapparat.

ANNONS
|

Det var i oktober förra året som mannen i 40-årsåldern tog sig in i butiken i Svenljunga och förstörde inredningen.

En kund i butiken fångade händelseförloppet på film. I videomaterialet syns hur mannen välter hyllor, krossar fönster, kastar inredning omkring sig och slår sönder en kassaapparat.

– Jag skulle precis beställa drickor. Plötsligt kommer NN in i butiken och skriker. Han tar en kaffekvarn och slänger genom rutan, berättar en anställd i butiken om händelseförloppet.

Kände sig kränkt

På videon från platsen syns hur kunder i butiken står tysta och ser på när mannen går fullständig bärsärkagång i lokalen.

Bakgrunden till mannens agerande ska vara en pågående konflikt med butiksägarens familj.

ANNONS

– Jag tror att det är känslan av att vara kränkt som gjorde det, har mannen i 40-årsåldern sagt i förhör med polisen efter händelsen.

Efter att mannen fått se videon från butiken erkände han brott.

– Jag erkänner. Varför ska jag förneka, då ljuger jag, har han sagt i förhör.

Ska betala 140 000 kronor

Nu döms mannen för grov skadegörelse. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter på totalt 5 000 kronor. Borås tingsrätt skriver i domen att skadorna inne i butiken ”inte kan bedömas som annat än omfattande”. Mannen ska förutom dagsböter också betala för skadorna han orsakat inne i butiken – ett belopp på totalt drygt 140 000 kronor.

Butiksägaren yrkade på att få skadestånd på ytterligare omkring 50 000 kronor, men det beviljades dock inte av Borås tingsrätt.

Ove Jäverfelt är åklagare i fallet och nöjd med domen.

– Jag tyckte domen var bra, konstaterar han.

LÄS MER:Niklas avtjänar straff på anstalten i Borås

LÄS MER:De står med på knarkligans telefonlista

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken ”Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

ANNONS