Slagsmål utanför tingsrätten i Alingsås

På torsdagen pågår rättegången i Alingsås tingsrätt mot den man som misstänks för mordet på Ziad El Hassan i Borås.
Utanför tingsrätten började ett stort antal personer bråka på förmiddagen. Enligt GP:s reporter på plats var ett tiotal personer inblandade.

ANNONS
|

Strax efter klockan 10 blev det paus i rättegången i Alingsås tingsrätt efter mordet på 25-årige Ziad El Hassan. Då började ett tiotal personer bråka utanför tingsrättens lokaler, enligt GP:s reporter som bevakar rättegången.

Enligt uppgifter från platsen ska det ha varit personer ur det kriminella nätverket från området på Kristineberg som var inblandade i bråket.

Ingen gripen eller misstänkt

Polisen larmades till platsen.

– Vi har blivit larmade om något form av bråk, jag har uppgifter på att det ska ha varit ett 15-tal personer inblandade. Men vi har ingen gripen eller misstänkt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Region Väst.

Rättegången rör mordet på 25-årige Ziad El Hassan, som sköts ihjäl utanför högskolan i Borås hösten 2020. Nu står en man i 20-årsåldern åtalad misstänkt för mordet. Åklagaren tror att fler än den åtalade mannen var delaktiga i dådet. Rättegången startade på torsdagsmorgonen.

ANNONS

Kom tillbaka omplåstrade

Personer på plats frågade ”var är polisen?” när bråket urartade.

– Det fanns en resurs på plats men vi tillkallade förstärkning. Väktare var där också och larmade på överfall, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Region Väst.

Omkring 20 minuter efter att polisen larmats var det återigen lugnt på platsen.

Enligt GP:s reporter kom ett flertal personer tillbaka in i rättegångssalen omplåstrade.

Områdespolis Tomas Ström var på plats med ytterligare en polis när rättegången började men var inte på plats vid tingsrätten när bråket bröt ut.

– Vi var här på morgonen och tryggade och sen valde vi att åka en sväng i området och sen har vi lämnat ett nummer så att de kan få kontakt med oss. Så fort det hände nåt så åkte vi hit igen och då var skärmytslingen överspelad, säger Tomas Ström.

Kommer ni vara här under resten av dagen?

– Nu kommer vi att vara här, men hur vi ska göra hädanefter får vi göra en löpande bedömning om.

Tre personer avvisades från platsen

Polisen skrev en anmälan om misshandel efter bråket.

– Vi har kontrollerat tre personer som vi avvisat från platsen. Men ingen ska ha velat anmäla.

Det är oklart exakt vad som utlöste konflikten utanför tingsrätten.

ANNONS

– Det vet vi inte i nuläget. Men det är en pågående rättegång och det går inte att utesluta att det har med den att göra, säger Fredrik Svedemyr.

LÄS MER:Misstänkte mördaren berättade för häktesgrannen: ”Kallblodigt”

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken ”Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

ANNONS