Skogsbrand utanför Borås – räddningstjänst på plats

Det brann i en mosse utanför Borås på onsdagen. Helikoptrar från MSB har varit på plats och vattenbombat i flera timmar.
– Vi kommer vara kvar där under kvällen och säkert nattetid också, säger Björn Kristoffersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden kom strax innan klockan 11 på onsdagsförmiddagen. Det var i skogsområdet intill Hybergsvägen strax norr om Brämhult i Borås som det brann i en mosse.

Räddningstjänsten var på plats med 14 enheter. Det brandhärjade område var omkring 1 000 gånger 200 meter.

– Vi tar hjälp av drönare för att få en överblick. Det är inte lika snabbt förlopp i den här branden som i skogsbränder vi haft i närtid. Det är ju positivt i någon mening, säger Caroline Olausson på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid 14-tiden var 14 enheter från räddningstjänsten på plats vid branden och det rök kraftigt från området.

ANNONS

Helikoptrar vattenbombade

Räddningstjänsten fick hjälp av två helikoptrar från MSB som vattenbombade det brandhärjade området.

– Vi har ingen exakt omfattning av hur stort område som brinner, men vi bedömer att vi har läget under kontroll just nu, säger Björn Kristoffersson på räddningstjänsten.

Det fanns ingen risk att branden skulle sprida sig till fastigheter i närheten.

– Inte i nuläget, det finns bebyggelse i närheten så i värsta fall kan de spridas rök ditåt, säger Björn Kristoffersson på räddningstjänsten.

Väg stängdes av

Området kring branden är avspärrat och Hybergsvägen stängdes av helt och hållet, meddelade polisen. Vid 16-tiden var vägen återigen öppen för trafik, enligt polisen.

– Det har upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men jag har ingen mer förklaring till varför, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Strax innan klockan 16 hade helikoptrarna lämnat brandområdet och räddningstjänsten började skicka hem delar av sin styrka från platsen. Det pyr och ryker fortfarande i marken.

– Vi börjar avveckla där, vi kommer ha kvar en tio man till midnatt ungefär, kanske även i natt också, säger Niklas Ignell på räddningstjänsten.

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken ”Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS