Tareq Taylor i samband med inspelningen av matlagningsprogrammet Nordic cookery.
Tareq Taylor i samband med inspelningen av matlagningsprogrammet Nordic cookery. Bild: Nordic cookery

Så mycket fick kändiskocken för att laga mat i Sjuhärad

Tareq Taylor spelade in sitt matprogram i Sjuhärad.
Men att programmet spelades in just där var ingen slump.
De sju kommunerna inom Destination Sjuhärad hade betalat för att han skulle komma dit och för att få använda materialet i sin marknadsföring.

ANNONS
|

Kocken Tareq Taylor har synts flitigt i tv-rutan de senaste åren och har blivit en av Sveriges mest folkkära personer. Det bevisades inte minst när han förra året utsågs till årets julvärd. I somras var han i Sjuhärad för att spela in sitt tv-program Nordic cookery.

I programmet, som för någon vecka sedan hade premiär för sin sjätte säsong på tv-kanalen Godare, besöker Tareq Taylor i ett avsnitt ett antal olika personer och platser i Sjuhäradskommunerna Borås, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo, Herrljunga, Mark och Bollebygd.

Kostnaden: 350 000 kronor

För att Tareq Taylor skulle komma och spela in sitt matprogram betalade de sju kommunerna som är en del av Destination Sjuhärad 350 000 kronor. I avtalet står det också att produktionsbolaget bakom programmet ska leverera fem stycken filmsekvenser och tio stillbilder samt en specialgjord trailer för avsnittet.

ANNONS

– Bara att rigga en fotografering kräver sin tid. Genom det har vi både köpt media och vi har ungefär 450 000 tittare på den här kanalen varje vecka. Vi kommer ut på ett sätt som vi aldrig hade kunnat genom att köpa reklam, säger Helena Alçenius, vd på Borås TME (turism, möten och evenemang).

Del av lansering av ny profil

Satsningen är en del av lanseringen av Sjuhärads nya profil ”Res inåt” som enligt Helena Alçenius inspirerats av platsvarumärken som Höga kusten och Österlen.

– Vi vet om att man ibland kan uppfatta Sjuhärad lite svårtillgängligt. Allt ifrån att ta sig runt och ta sig till. Det har vi försökt vända till att det inte är bara charterresan på stranden där allt är klart utan även resandet i sig kan vara ett sätt att upptäcka saker, säger hon.

– Tareq använder vi för att få ut konceptet.

Nöjd med satsningen

Hittills är hon nöjd med vad satsningen har gett, även om det är tidigt i processen.

– Vi är jättenöjda med den spridning vi fått på de sociala medierna. Vi har inte ens en bokningssajt där inne. Vi kryper men vi vill bygga från grunden. Vi är mycket nöjda med hur långt vi har kommit och vi tycker att Tareq passar. Natur och kultur har vi alltid vetat att vi har, det här med mat och matresor är viktigt, så han har faktiskt plockat upp en sak som vi länge har frågat oss om hur vi får in.

ANNONS

Finansieringen delas upp på kommunerna genom en nyckel som baseras på antalet invånare i kommunerna. För Borås del blir det 186 000 kronor.

LÄS MER:Årets julvärd Tareq Taylor: ”finaste man kan kallas”

LÄS MER:Elmedina beställde från Foodora – fick maten tre veckor senare

LÄS MER:Stjärnkocken hyllar nya tv-serien ”The bear”

Missa inte det senaste från GP Borås!

Nu kan du få alla våra Boråsnyheter, reportage och krönikor som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Borås. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS