Man hittat död i Borås – kvinna släpps efter förhör

En man i 65-årsåldern hittades död på Sjöbo i Borås under onsdagsmorgonen.
En kvinna i 35-årsåldern anhöllsmisstänkt för mord. Ett första förhör hölls med henne samma dag, men hon ska höras igen under torsdagen.

ANNONS
|

Polisen fick larmet 07:15 på onsdagsmorgonen. Väl på plats kunde de konstatera att en man i 65-årsåldern hade dött. En kvinna i 35-årsålden greps i anslutning till platsen. Hon anhölls samma dag misstänkt för mord.

Ingen släktkoppling

Enligt polisen har den avlidne mannen och kvinnan ingen släktkoppling. Anhöriga till den avlidne mannen har underrättats, enligt Hans Andrén.

Under utredningsarbetet har polisen förhört grannar och genomfört en teknisk undersökning på adressen.

– Vi går vidare med olika utredningsåtgärder så får vi se vad det landar i. Men eftersom det är lite oklara omständigheter så tar vi höjd för det och öppnar upp verktygslådan rent utredningsmässigt och då inleder vi med att utreda det som mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Polisen vill inte säga något om hur man tror att mannen har dött, eftersom de befinner sig tidigt i utredningsskedet.

Dagarna efter dödsfallet har polisen fortsatt varit förtegen om omständigheterna kring dödsfallet. Men Mats Axelsson vid avdelningen för grova brott har, redan innan kvinnan släpptes på fri fot, framhävt att polisen alltid tar höjd för den allvarligaste brottsrubriceringen och att mordmisstankarna mot kvinnan kunde komma att skrivas ner till ett brott av mindre allvarlig art. Alternativt kan det visa sig att något brott inte begåtts överhuvudtaget.

– Det här ett fall där det står och väger än så länge, sade han till GP under torsdagsmorgonen.

Grannar i området som GP pratat med säger sig inte ha hört något, men tycker att det är beklagligt när något sådant här händer.

GP söker Madelene Asplund om huruvida den frisläppta kvinnan fortfarande misstänks för något brott.

ANNONS