Kvinna föll från hotellfönster – förd till Sahlgrenska med helikopter

En kvinna i 30-årsåldern har fallit ut genom ett hotellfönster i Borås. Hon har fått flera frakturer och har förts med helikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset. En man greps på platsen misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

09.51 kom larmet om att en kvinna hade fallit ut från ett fönster på Plaza hotell i centrala Borås. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, träffade marken och fick flera frakturer. Hon fördes sedan med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Misstänkt mordförsök

En man i 30-årsåldern, som befann sig tillsammans med kvinnan, greps på platsen. Han anhölls misstänkt för mordförsök.

– Vi vet inte vad som har hänt men för att säkra upp och få med alla utredningsåtgärder så inleder vi en förundersökning om misstänkt försök till mord, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Kriminaltekniker på plats

Hotellrummet har spärrats av och vid lunchtid arbetade polisens kriminaltekniker med teknisk undersökning av platsen.

ANNONS

– Förhoppningen är att vi kan prata med kvinnan under dagen, sade Peter Adlersson då.

Hotellets personal på plats meddelar att Plaza hotell inte vill ge någon kommentar till det inträffade.

Allvarligt skadeläge

Kvinnan vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset och hennes tillstånd beskrivs som allvarligt, men inte livshotande.

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken ”Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS