Kvinna dog i trafikolycka – krock med lastbil på riksväg 41

En kvinna i 35-årsåldern dog när hennes bil frontalkrockade med en lastbil på riksväg 41, norr om Fritsla, på tisdagsmorgonen. Vägen har varit avstängd i flera timmar – och väntas öppna upp igen först i eftermiddag.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 08 på tisdagen som SOS Alarm fick larm om en trafikolycka på riksväg 41. En personbil och en lastbil hade frontalkrockat, mellan Fritsla och Kinnarumma.

Räddningstjänsten larmades till platsen med sju enheter, enligt SOS Alarms händelseinformation. Även polis, bärgare och tre ambulanser skickades dit.

Vägen är avstängd

Olyckan har stor påverkan på trafiken. Prognosen var initialt satt till klockan 08.45, men senare meddelade Trafikledningscentralen att det inte finns någon prognos.

– Vägen är avstängd i båda riktningar och kommer vara det ett bra tag framöver, säger Pontus Studahl på räddningstjänsten.

En kvinna död i olyckan

Föraren av personbilden, en kvinna i 35-årsåldern, avled på plats av sina skador, uppger polisen. Anhöriga är underrättade. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och kommer att ta båda fordonen i beslag för teknisk undersökning.

ANNONS

Lastbilen kördes av en man som jobbar på ett åkeri i Sjuhärad. En anställd på åkeriet berättar att mannen mår fysiskt bra under omständigheterna. Utöver att han kände sig lite mörbultad när åkeriet senare träffade honom så har han inga skador på kroppen.

– Men så klart man inte mår bra när man varit med om en sådan sak.

Sedan klockan 14 är vägen öppen för trafik igen.

Missa inte det senaste från GP Borås!

Nu kan du få alla våra Boråsnyheter, reportage och krönikor som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Borås. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Alla nyheter från vår redaktion i Borås hittar du samlade HÄR!

ANNONS