Hundar som bet kvinna i Dalsjöfors ska avlivas

De två hundarna som attackerade en kvinna och en annan hund utanför Borås i januari ska avlivas. Det beslutet har nu fattats av länsstyrelsen i Västra Götaland, rapporterar P4 Sjuhärad.

ANNONS
|

Det var i mitten av januari som en kvinna i 65-årsåldern blev attackerad av två hundar i Dalsjöfors, utanför Borås. Kvinnan blev biten i ansiktet och i ena handen och fick föras till sjukhus.

Händelsen inträffade när kvinnan var ute och rastade sin egen hund. Tre lösspringande hundar attackerade då både kvinnan och hunden. Två av hundarna omhändertogs av länsstyrelsen.

– De omhändertogs med hänvisning till tillsynslagen, för att förhindra att hundar orsakar skada och avsevärd olägenhet, sa samordnare Sara Swedblom då.

Risk för ytterligare incidenter

Nu har ett beslut tagits av länsstyrelsen om att avliva de två hundarna.

– De har egenskaper som vi inte bedömer som bra, säger Sara Swedblom till P4 Sjuhärad.

ANNONS

Hundarna har genomgått olika tester, bland annat för att testa deras psyken. Vissa beteenden anses kunna ligga till grund för ett beslut om avlivning.

– Det kan handla om att hundarna uppvisar aggressivitet mot andra hundar, de kan vara osocialiserade eller onormalt rädda. Alla de här sakerna kan göra att bedömningen är att risken är för stor att det ska hända ytterligare incidenter.

LÄS MER:Två hundar omhändertagna efter attacken i Borås

LÄS MER:Luqman, 10, attackerades av hund i Göteborg

LÄS MER:Hund som attackerade barn har avlivats

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS