Elfsborg kryssade mot Djurgården i toppmötet

Elfsborg hade åtta raka segrar och toppade den allsvenska tabellen inför mötet med Djurgården på Borås Arena.
Men någon nionde blev det inte.
Trots ledning slutade matchen oavgjort – 1–1.
– Detta var en toppmatch i allsvenskan, säger Johan Larsson efter matchen.

ANNONS
|

Precis som i Elfsborgs senaste hemmamatch var det bra stämning och stor publikfest på soliga Borås Arena. Drygt 12 000 människor hade tagit sig till arenan för att se det gulsvarta laget spela sin sista hemmamatch innan sommaruppehållet.

Det var en extra speciell tillställning för en av spelarna i Elfsborg – lagets skyttekung Jacob Ondrejka gjorde sin sista match i Borås innan flytten till Royal Antwerp.

Och det var också just han som skapade matchens första chans – bara efter fyra minuter. Skottet gick utanför Jacob Widell Zetterströms mål.

Därefter blev det inte mycket fler chanser för Elfsborg i den första halvleken. I stället var det Djurgården som tog kommandot och var det bättre laget.

ANNONS

Johan Larsson om lagets första halvlek:

– Jag tycker inte första halvlek är dålig, egentligen. Vi möter ett bra Djurgården som trycker ner oss, men det är inte så att de heller skapar hundraprocentiga målchanser. Det var i övrigt en slätstruken halvlek.

Kaxigare toner var det från Djurgårdens Haris Radetinac i halvtid:

– Vi har full kontroll på Elfsborg. Vi äger hela matchen, yttrade han sig i sändningen på Discovery Plus.

Elfsborg slog till direkt i andra halvlek

”Full kontroll” hade inte Djurgården på Johan Larsson när andra halvlek startade, som satte full fart och fick till ett bra läge.

– Jag förväntade mig egentligen straff. Jag hade farten uppe och visste att det skulle krävas mycket för att stoppa mig på ett schysst sätt, säger Johan Larsson om det som hände.

Men domaren dömde inte straff. Och tur var väl det, för i stället gjorde han mål. Elfsborgskaptenen blev serverad en passning från Ahmed Qasem – sedan gick han enkelt förbi Marcus Danielson och gjorde 1–0.

– Jag fick en fin träff på bollen, det var skönt, säger Larsson.

Det var solklart att Jimmy Thelin hade haft ett bra snack med sina spelare i paus. Elfsborg tog för sig mer i andra halvlek.

Något som Johan Larsson känner igen väl sedan innan.

ANNONS

– Det känns som att det brukar ligga och bubbla så, att i andra halvlek smäller det. Det har varit en del så för oss i år, säger Johan Larsson.

Elfsborg skapade fler chanser. André Römer fick ett jätteläge från vänsterkanten, men skottet gick utanför. Tätt därefter skapade Elfsborg en blixtsnabb kontring, där Hult hittade in till Qasem som nickade i ribban.

Trots det var Djurgården inte att räkna bort. Kvitteringen låg länge i luften. Hakon Valdimarsson stod för en jätteparad när Joel Asoro fick bollen i fritt läge.

Inbytte Victor Edvardsen kvitterade för Djurgården

Men i den 73:e minuten höll det inte längre. Asoro, återigen, gjorde det bra i farligt område. Denna gången missbedömde i stället Valdimarsson situationen. Victor Edvardsen fångade läget och satte dit den sista touchen. 1–1, som också blev matchens slutresultat.

Ett resultat som Johan Larsson tycks förlika sig med just denna söndagen.

– Det är ändå en poäng på en halvrisig, inte dålig, dag. Men det är klart att det är ett okej resultat mot Djurgården, detta var en toppmatch i allsvenskan. Jag känner mig både nöjd och missnöjd med en poäng.

Därmed sprack också Boråslagets segersvit. Inför mötet hade Elfsborg åtta raka segrar i årets allsvenska. Men en nionde vinst på raken blev det aldrig. Däremot toppar Elfsborg fortfarande tabellen, men Malmö FF har en match mindre spelad.

ANNONS

– Nio matcher utan torsk ... det är också en styrka, avslutar Larsson.

Så startade IF Elfsborg:

(4-2-3-1): Valdimarsson – Larsson, Holmén, Lagerbielke, Hult – Baidoo (88’ Zeneli), Römer – Ondrejka (78’ Rapp), Qasem, Okkels (68’ Söderberg) – Gudjohnsen (88’ Cooper-Love).

LÄS MER:Elfsborg i allsvensk topp – men går emot tydliga guldtrenden

LÄS MER:Elfsborgs storseger mot Malmö FF – en historisk match?

LÄS MER:Elfsborgs talang överglänste alla – hyllades stort efteråt

ANNONS