Bil rullade ner i gångtunnel

En parkerad bil började rulla och kraschade ner i en gångtunnel i centrala Borås på lördagseftermiddagen. Stig Sandström och hans flickvän var sekunder från att träffas.
– Nu känner jag att det var en väldig änglavakt, säger han.

ANNONS
|

Vid 15-tiden på lördagen började en bil som just parkerats mellan stadshuset och kulturskolan i centrala Borås att rulla. Bilen rullade över en gräsmatta, genom ett staket och kraschade rakt ner i gångtunneln under Kungsleden, vilket Borås Tidning var först med att rapportera.

Samtidigt var Stig Sandström och hans flickvän på väg hem från centrum. När de närmade sig stadshuset skyndade de på stegen för att hinna hem i tid för ett kalas. Precis när de gått igenom gångtunneln under Kungsleden och kommit upp för trappan ser Stig bilen komma rullande på vänster sida.

– Först trodde jag det var en galning som försökte gena, men sen såg jag två kvinnor komma springande efter och då förstod jag att bilen var tom, säger han.

ANNONS

Hade just passerat

Han berättar att de passerat platsen där bilen kraschade bara några sekunder tidigare.

– Nu känner jag att det var en väldigt änglavakt. Speciellt eftersom jag sade till min flickvän att vi behövde skynda oss precis innan. Hade vi stannat de där extra sekunderna och tittat på mobilen så hade det kunnat gå hur som helst, säger han.

Efter kraschen stannade han ett tag på platsen och pratade även med bilägaren som var ångerfull.

”Otäck händelse”

Polisen som kom dit lite senare benämner det som en trafikolycka utan misstanke om brott.

– Bilägaren hade troligtvis glömt att dra i handbromsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Bilen fick bärgas från platsen. Stig Sandberg gick därifrån med känslan av en andra chans.

– Det var en otäck händelse. Ibland går man runt och oroar sig för små grejor, men man kan försvinna så väldigt fort, säger han.

LÄS MER:Marie och Einar förlorade 24 får i vargattacken – vill ha beslut om skyddsjakt

LÄS MER:Kommunanställd misstänks för miljonbedrägeri – ska ha tömt brukares konto

LÄS MER:Borås stad ensam i Sjuhärad att tillåta Tiktok för anställda

ANNONS