Boo Wiklander redo att ta Bjärsmyrs plats

David Boo Wiklander värvades till IFK Göteborg inför den här säsongen. Han har haft svårt att slå sig in i startelvan men när Mattias Bjärsmyr nu lämnat för turkiska ligan har chansen öppnat sig för Boo Wiklander.

ANNONS
|

Mattias Bjärsmyr har lämnat IFK Göteborg för turkiska Sivasspor. Med den flytten har han också lämnat en mittbacksplats öppen i Blåvitt. En plats som David Boo Wiklander nu ska fylla. Boo Wiklander har hittills bara startat fyra matcher för IFK Göteborg.

– Jag visste när jag skrev på att det finns ett otroligt bra spelarmaterial i IFK Göteborg. Det är bara bra att få spela med så duktiga fotbollsspelare som möjligt. Det är bara att gratulera Mattias att han fick vända ut igen. Jag tror att det var ett av de målen han hade när han kom hit, säger Boo Wiklander.

ANNONS

"Vill visa vårt rätta ansikte"

Boo Wiklander väntas ta platsen bredvid Tomas Rogne i söndagens match mot Örebro. Dåvill han se ett helt annat IFK Göteborg än senast.

– Vi villvisavårt rätta ansikte. Trycka på, kämpa och slita ännu mer för då är vi otroligt tunga. Jag vet att Örebro har stor respekt för ett hungrigt och revanschsuget IFK Göteborg på hemmaplan.

"Ta tag i det och vända skeppet"

Att det har stormat kring IFK Göteborg den senaste veckan är inget konstigt enligt Boo Wiklander.

– Egentligen så är det sånt man får räkna med när man är i en så pass stor klubb. Oavsett om det är framgångsvågor eller lite mer negativa rubriker. Det som är viktigt är att ta tag i det och vända skeppet.

Har det varit svårt att fokusera på fotbollen?

–Nej absolut inte. Jag tycker att det är tvärtom för då kan man strunta ännu mer i vad ni skriver och bara fokusera på fotbollen. Men det är lätt att säga men man ska göra det också. Där är väl en viktig punkt att vi ska göra det vi vill. Men det är kul att det finns intresse och att folk bryr sig så det får vi ta med oss.

En av få ljusglimtar i matchen senast var att den 32-årige mittbacken hamnade i målprotokollet för första gången i IFK Göteborgs-tröjan. Att Boo Wiklander blir målskytt hör inte till vanligheterna. Det var totalt hans andra mål någonsin i allsvenskan.

ANNONS

Blir det ett nytt mål mot Örebro?

– Sånt är jag inte rätt gubbe att lova bort. Jag gillar hellre att stänga till där bak. Så hellre en nolla än ett mål från min sida. Det finns gott om andra som kan göra mål.

ANNONS