Blytung förlust i stormötet – Rosenberg sänkte Blåvitt

Det var måstematchen med stort M för IFK Göteborg. Den lilla drömmen om guld är nu över för Mads Albaek och hans lagkamrater.… – Vi kan inte lägga oss ner och dö nu, säger han.

ANNONS
|

Tio poäng skiljde mellan IFK Göteborg och Malmö FF i den allsvenska tabellen inför toppmötet på Swedbank Arena i Malmö. För ett par veckor sedan var det guldjakt och Europa-jakt för IFK Göteborg. Men efter en blytung förlust mot Malmö FF så är det jakten på tredjeplatsen som Blåvitt får inrikta sig på.

– Herregud ... efter 1-1 hade man verkligen en känsla att vi kunde ta oss härifrån med mer än en förlust. Sen får de ett fittmål, ja du kan citera mig på det. Efter det tappar vi i energi. Malmö gör det bra och det är svårt att säga det när vi förlorar med 3-1 men vi gjorde en ganska bra match. Sen saknar vi den där sista kvalitén, säger Mads Albaek.

ANNONS

Malmö skulle ta ledningen i matchen och gjorde det genom att Alexander Jeremejeff (misstänkt offside) serverade Markus Rosenberg. Anfallsstjärnan fick en bra träff men John Alvbåge borde ha löst den situationen bättre.

– Malmö hade en högre skicklighetsgrad i ett antal sekvenser som är kopplade till avslut. Det gör att de förvaltar och skapar lägen som gör att de kan göra 3-1 och vinna matchen. Spelmässigt var det en jämn match men Malmö var skickligare, säger Jörgen Lennartsson.

Kvitteringen skulle komma och inte genom vem som helst. Utan Jörgen Lennartsson får tacka Kari Arnason för målet. Efter en hörna var mittbacken olycksgubbe och styrde in bollen bakom Johan Wiland som inte hann reagera.

Efter målet fick Blåvitt fart på offensiven men under en olycksminut vände matchen helt. Jo Inge Berget fick in bollen till förre Häcken-anfallaren Alexander Jeremejeff. 22-åringen vände runt och placerade kyligt in bollen bakom John Alvbåge. Jublet på Swedbank Arena hade inte ens börjat tystna innan det var dags igen. Markus Rosenberg vände enkelt bort Thomas Rogne och satte dit sitt andra mål för kvällen.

– Surt att förlora på det sättet vi gör det. Vi skapade ganska många chanser och borde ha gjort fler mål, säger Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
ANNONS