Blåvitts premiärfest – kan bli fullsatt på Nya Ullevi

IFK Göteborgs allsvenska premiär ser ut att bli en publikfest. Med över en månad kvar har klubben nått 20 000 sålda biljetter under tisdagen. – Det är kul att det blir den folkfest vi hoppades på när vi förberedde, säger klubbens marknadsansvarige Josefine von Ginhoven.

ANNONS
|

Nya Ullevi kan bli fullsatt på IFK Göteborgs premiär mot Malmö den 1 april. Biljettförsäljningen går som smör. 20 000 sålda biljetter passerades på tisdagen och med bara 9 000 tillgängliga biljetter ytterligare funderar IFK på att öppna upp för fler åskådare.

– Vi har inte bestämt hur vi gör men skulle det vara så att vi säljer alla 29 000 biljetter är det självklart ett alternativ vi ser över. Vi vill att alla som vill ska kunna gå på premiären, säger Josefine von Ginhoven.

Sektioner avstängda

Med det som hände när lagen möttes förra våren färskt i minnet har delar av Nya Ullevi stängts av. Kortsidorna kommer av säkerhetsskäl inte vara öppen för publik – däremot tyder mycket på att stora delar av övriga arenan, som normalt har en kapacitet på 43 200, blir fylld.

ANNONS

Förra årets premiär mellan IFK Göteborg och Häcken lockade 14 583 åskådare till Gamla Ullevi. Den siffran är med andra ord redan slagen med god marginal.

ANNONS