Blåvitts drag – erbjuder Bert Karlsson att investera

IFK Göteborg är i behov av pengar för att kunna satsa och för att bättre sin ekonomi. Nu vill klubben väcka liv i ett riskkapitalbolag, där bland annat Bert Karlsson föreslås att ingå. – Det är inte omöjligt att jag går in i det, säger Bert Karlsson till GP.

ANNONS
|

Att ekonomin i IFK Göteborg inte är den bästa är ingen hemlighet. Klubben försöker nu hitta nya sätt att tjäna pengar och ett led i det var att kalla entreprenören, Bert Karlsson till ett möte på Kamratgården.

– Ja, vi hade ett möte idag, säger Bert Karlsson.

Vad pratade ni om?

– De bjöd in mig och vi diskuterade samarbeten. Jag hade ett förslag att jag ska få visa upp mina villavagnar på Kamratgården. Dels vill jag visa upp dem och sen kan det gynna IFK ekonomiskt. Sen ville de att jag skulle köpa in mig i en spelarkvot.

I en specifik spelare eller?

ANNONS

– Nej, att jag köper in mig i hela laget. Ett sådant upplägg.

Vad säger du om det upplägget?

– Det är inte omöjligt att jag går in i det. Men då vill jag ha igång det andra också, mina vagnar.

– Sen var jag ju med och gjorde låten ”Heja Blåvitt” med Schytts. Den ska jag försöka tvinga tillbaka om jag går in, säger han och skrattar.

En som var med på mötet varAnders Ovdahl som bekräftar att klubben försöker bygga upp ett nätverk för att få in pengar i form av investeringar, i den gruppen ingår även programledaren Ingvar Oldsberg.

– Det stämmer. Jag hjälper de lite. Har ju pratat med Oldsberg också och ska få igång ett nätverk för att få fler sponsorer och där kommer Bert in. Exakt som förra riskkapitalbolaget går inte att göra. Men något liknande är tanken. Det får du fråga Mats mer om, säger han till GP.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar. Ordförande Frank Andersson är på semster och hänvisar frågor till just Gren.

ANNONS