Blåvitts backstjärna på väg bort

Emil Salomonsson är nära att lämna IFK Göteborg för spel i den ryska storklubben Spartak Moskva, enligt uppgifter till GT. – Inga kommentarer, hälsar Blåvitts sportchef Mats Gren i ett sms till GP.

ANNONS
|

IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson har varit klubben trogen sedan flytten från Halmstads BK 2011. Men nu kan trotjänaren vara på väg att lämna Kamratgården för ett utlandsäventyr. Enligt uppgifter till GT ska försvararen, som under flera år har varit en av allsvenskans absolut främsta högerbackar, vara nära en flytt till Spartak Moskva, som ska ha lagt ett bud på omkring tio miljoner kronor.

Blåvitts sportchef Mats Gren är fåordig angående uppgifterna om Salomonsson.

– Inga kommentarer, hälsar Gren i ett sms.

Salomonsson, som tidigare har påtalat att han trivs väldigt bra i IFK Göteborg och att han skulle kunna tänka sig att stanna i klubben under lång tid framöver, ska enligt tidningen vara intresserad av att nappa på Spartak Moskvas anbud och GT skriver att förhandlingarna mellan klubbarna ska vara långt gångna. Det är dock uppgifter som dementeras av en källa till GP, som hävdar att det ännu inte finns något konkret bud för IFK Göteborg att ta ställning till.

ANNONS

Salomonssons agent Stefan Pettersson är fåordig kring GT:s uppgifter om att en övergång skulle vara nära.

– Det är klubbar som följer honom. Han har gjort det bra under en lång tid i IFK Göteborg. Han är en typ av högerback som många letar efter i dag.

Han fortsätter:

– Men sedan blir det ju aldrig några konkreta saker förrän det verkligen är konkret.

Hur ser Emil på en eventuell utlandsflytt?

– Det är klart att han vill vinna SM-guld med Blåvitt. Det har varit hans mål hela tiden. Sedan kan man aldrig stänga dörrar för utlandet. Men om det ska bli aktuellt ska det vara en massa saker som ska falla på plats, men samtidigt, han är inte 22 längre. Får han en möjlighet känns bra för honom och klubben kommer han överväga det.

ANNONS