Blåvitt vill bryta dystra trenden: "Är dags nu"

Seger mot Jönköping på bortaplan i omstarten – mot Halmstad vill IFK Göteborg få fart på hemmaspelet och göra något klubben inte har lyckats med så här långt i året allsvenska: ta två raka segrar. – Det är dags nu, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
|

IFK Göteborg kunde efter en turbulent och prestationsmässigt svag vår inte ha fått en bättre start efter sommaruppehållet. Kamraterna åkte till de småländska skogarna och hämtade tre poäng mot Jönköping Södra på Stadsparksvallen.

På måndagskvällen är det dags för match igen. Den här gången mot Halmstads BK. Och mot bottenlaget, som så här långt bara har en seger i serien, har Blåvitt en ypperlig möjlighet att bryta en dyster trend.

– Det var väldigt skönt att vi vann senast. Och det tar vi med oss.Nu vill vi ta två raka segrar, det har vi inte lyckats med än så länge i år, så det är dags nu, säger Mattias Bjärsmyr.

ANNONS

"Föll tillbaka i gamla synder"

Och lagkaptenen menar att laget tar med sig mycket av prestationen från Jönköpingsmatchen– samtidigt som man är medvetenom att det fortsatt finns flera bitar i spelet att slipa på.

– Första halvlek mot Jönköpingspeladevi helt okej, vi höll bollen på ett helt okej sätt. Vi vann tillbaka bollen högre upp i plan än vad vi har gjort innan under säsongen.

– Det tycker jag varden största skillnaden. I andra halvlekvi föll tillbaka till de gamla synderna. Vi fick inte igång vårt spel och vann inte bollen förrän vid eget straffområde, vi måste göra 90 bra minuter, då finns det goda chanser till att det slutar bra.

Hemmaspelet har de senaste säsongerna varit IFK Göteborgs signum. Men i år har det bara blivit en enda vinst på Gamla Ullevi i allsvenskan. Några små taktiska förändringar och hårt arbete under sommaruppehållet gör dock att lagkaptenen är optimistisk inför framtiden.

"Får se upp med Haksabanovic"

– Vi har ändrat lite i vårt spel, för att få fler spelare högre upp i plan. Det gör att vi får större möjlighet att vinna tillbaka bollen tidigt, eftersom vi blir en man mer där och på så vis kan skapa fler chanser.

Senast lät Jörgen Lennartsson August Erlingmark få chansen från start. Ett klokt drag, menar Bjärsmyr både ur ett defensivt och offensivt perspektiv.

ANNONS

– När vi fick in August fick vi bättre balans på mitten.

Och även om IFK Göteborg på förhand är skyhöga favoriter inför mötet med hallänningarna tycker både Bjärsmyr och lagkamrat Sebastian Eriksson att det finns kvaliteter i HBK.

– Det finns det verkligen. HBKhar varit med i många matcher och förlorat med uddamål, mot stora klubbar. De har haft lite oflyt under våren. De har (Sead) Haksabanovic som är jätteduktig, som vi verkligen måste se upp med, och även (Nikolai) Alho på andra kanten. Vi måste vara vakna på deras kontringar, tappar vi boll i fel lägen kommer det bli farligt, säger Eriksson.

Mattias Bjärsmyr:

– Även lånet från FCK, (Aboubakar) Keita, är duktig. Det finns absolut duktiga spelare i deras lag.

ANNONS