Blåvitt-tränarens straffilska: ”Horribel”

Anton Tinnerholm föll för Sören Rieks tryckare i ryggen och Malmö fick straff. Rosenberg missade chansen från elva meter men Blåvitts tränare Alf Westerberg var trots det irriterad efter matchen. – Det får inte vara så lätt, säger han.

ANNONS
|

Alf Westerberg hade precis sammanfattat sin syn på matchen när han stannade upp mitt under presskonferensen och kom på att han ville lyfta en sak till:

– Jag måste få konstatera: Det är ju fan vad det delas ut straffar i allsvenskan. Vi hade faktiskt med det i vår genomgång innan match. Vi tittade på en del sekvenser inför matchen och konstaterade att det ofta har varit så att du kommer in med fart i straffområdet, söker kontakt och lägger dig. Domaren måste bedöma ojustheten i detta. Vi har försökt sätta in det här i spelarna, säger han.

"Varnade för detta innan"

Situationen som fick skåningen upprörd kom vid ställningen 1–1. Ett överlångt inlägg gled förbi en framstormande Anton Tinnerholm, som hade Sören Rieks i ryggen. Högerbacken föll pladask framåt –och fick straff med sig. Det var inte huvuddomaren som tog beslutet – utan linjemannen närmast situationen.

ANNONS

– Vi varnade för detta innan. Vi måste ha i vårt mind-set att vi inte ens får andas folk i ryggen för då händer det någonting. Den här är horribel, säger Alf Westerberg.

"Ger dem chansen att döma straff"

Sören Rieks själv tyckte inte situationen skulle renderat i en straff.

– Jag ger dem chansen att döma straff men jag träffar honom nästa inte. Jag är besviken att han dömer straff. Ska han döma straff ska han vara hundra procent säker. Jag frågade honom efter matchen om han var det men det var han inte, säger han.

ANNONS