Blåvitt ställs mot Sveriges hetaste talang

ANNONS
|

Novakovic är i dag assisterande tränare i klubben som han spelade i mellan 1997 och 2001, en av AIK:s mest sevärda offensiva spelare genom tiderna och precis som unge Isak en stor favorit bland fansen.

Han konstaterar att 17-åringen, trots all uppmärksamhet, tycks stå stadigt.

– Det är samme Isak som förra året. Han är inte kaxig, utan alltid ödmjuk och han tar små steg framåt hela tiden.

Förr året blev Isak, som 16-åring, AIK:s yngste målskytt genom tiderna och både supportrar och media fick en ny favorit i storklubben. I år har han tagit ytterligare ett kliv och utgör tillsammans med Chinedu Obasi ett av seriens allra vassaste anfallspar. Isak har gjort nio mål den här säsongen.

ANNONS

– Förra året snackade alla om hans ålder, i år pratar alla om hans kvalitet. Han är framför allt en offensivt stark spelare, oavsett vilken ålder han har, säger Novakovic.

Att Isak är född i Solna och tillhört AIK sedan han var sex år gammal gör knappast fansen kärlek mindre.

– Det är vår kille. Han kommer från vår akademi och det är fantastisk att vi kan få fram sådana spelare i Sverige. Han är en framtidsspelare, både för AIK och för svenska landslaget, säger Novakovic.

Frågan är dock hur länge han blir kvar i Solna. Intresset från utlandet är stort och det spekuleras i om Alexander Isak kan slå det allsvenska försäljningsrekordet som Zlatan Ibrahimovic satte när Ajax betalade 81 miljoner för 15 år sedan.

– Det påverkar honom inte på något sätt. Han säger bara att "det blir som det blir".

Har ni försökt "skydda" honom med tanke på hans unga ålder och det stora intresset?

– Vi hade en tydlig plan från början, men när man ser hur mogen han är, både i sitt spel och i sina uttalanden så behövs inte det. Nu är det fritt fram för honom, för vi vet att han har båda fötterna på jorden, säger Novakovic.

ANNONS
ANNONS