Blåvitt revanschsuget: "Vill visa sig från en bättre sida"

Det har varit en händelserik vecka för Blåvitt efter förlusten mot Örebro. Nu är laget ute efter revansch i returmötet. – Laget är väldigt intresserat av att visa sig från en bättre sida nu, säger tränaren Alf Westerberg.

ANNONS
|

Det har varit en minst sagt händelserik vecka på Kamratgården. Jörgen Lennartsson, Mads Albaek och Mattias Bjärsmyr har alla lämnat Blåvitt efter förlusten mot Örebro i söndags. In har Alf Westerberg, Torbjörn Nilsson och Kristopher Da Graca kommit för att försöka vända på Blåvitts säsong.

När laget tar emot Örebro på Gamla Ullevi är laget ute efter revansch.

– Jag tycker att sen vi drog igång i onsdags igen efter de här förändringarna, så tycker jag attträningarna har präglats av väldigt hög energinivå och en stark målmedvetenhet.. Så det kan man nog tolka som att laget är väldigt intresserat av att visa sig från en bättre sida nu, säger IFK Göteborgs tränare, Alf Westerberg.

ANNONS

I förlusten mot Örebro bjöd IFK Göteborg på väldigt stora ytor i försvaret. Något som Örebro inte var sena på att utnyttja och kunde gå till halvtidsvila med en 4-0-ledning. Westerberg vill se ett betydligt kompaktare försvar än senast.

– Vi kommer att trycka på att vi sitter samman som en lagenhet. Att vi är väldigt kompakta, aggressiva och bra i förflyttningarna så att vi inte erbjuder massa ytor som motståndarna inte ska ha.

Det kommer också bli ändringar i startelvan. Sebastian Eriksson förväntas lämna sin vänsterbacksposition, där han vikarierat det senaste, för att åter ta plats på mittfältet.

– Sebastian är en klok, erfaren spelare som när han inte blir överambitiös, har en väldigt god kvalité i sitt passningsspel. Han ska styra, han ska driva, han ska leda från den positionen.

Vänsterbacksplatsen kommer i stället Billy Nordström ta hand om som nu kallats tillbaka från sitt lån i superettan-klubben Varberg.

– Det är högst troligt att han kommer att göra. Han har varit bra Billy. Vi känner honom som en väldigt målmedveten spelare. Nu har han fått bra matchträning i en annan miljö men det tror jag har varit välgörande för honom. Just att få spela kontinuerligt och att få den känslan och vanan. Så samtidigt känns det som att han bara har varit borta någon eftermiddag. Han har klivit in och tagit sig an det här väldigt bra.

ANNONS

Westerberg är inte orolig över att steget från superettan till allsvenskan blir för stort.

– Tempomässigt är det givetvis ett steg men samtidigt hann han med en del i fjol. Jag tror samtidigt att han är oerhört inspirerad när han kommer in på Ullevi igen.

ANNONS