Bjärsmyrs ilska efter omröstningen: "Vill att det ska gå dåligt"

ANNONS
|

När landets fotbollsjournalister och de allsvenska lagens representanter träffades i en kongressal i Uppsala var det glasklart:

77,3 procent av de närvarande trodde att Häcken kommer att sluta före IFK Göteborg i årets allsvenska.

– Överraskande och samtidigt väldigt hedrande. Nu är det upp till oss att bevisa att vi är bäst i stan, säger Häckens Alexander Farnerud.

"Löjlig fråga och löjligt svar"

I IFK Göteborgs-lägret är tongångarna annorlunda.

– Löjlig fråga och löjligt svar. Många som satt härinne och röstade vill ju att det ska gå dåligt för oss. Det fanns ingen substans alls i det där, säger IFK:s lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Tränaren Jörgen Lennartsson:

ANNONS

– Inget ologiskt resultat med tanke på de värvningar och den satsning som Häcken har gjort. Vi får gå in i säsongen med en underdog-känsla. Men det gör oss absolut ingenting. Så som vi jobbar i gruppen – alla spelare och ledare – gör att vi går in i 2017 med ett otroligt go och vi får en härlig start på säsongen med över 30 000 på premiären mot Malmö. Nej, detta är bara en morot för oss och en känsla av att slå underifrån.

"Det snackas om deras nyförvärv hela tiden"

Bjärsmyr fortsätter:

– Det snackas om deras nyförvärv hela tiden! Men de flesta kom ju redan ifjol, och var slutade Häcken då? Jo, tia.

7,2 procent av deltagarna på upptaktsträffen tror på guld till Häcken – bara 3,6 förutspår att Lennart Johanssons pokal hamnar på Kamratgården.

– Det kan inte ha hänt många gånger genom åren att något annat Göteborgslag har fått fler röster än Blåvitt. Samtidigt vet vi vad som krävs. Ifjol var vi alldeles för dåliga defensivt, och det måste vi rätta till i år. Det känns redan som om vi har en bättre helhet nu, säger Alexander Farnerud, och fortsätter:

"Vi fick en känsla i hela klubben"

– Vi vann cupen förra året och det går att vinna en cup med ett bra offensivt spel – men i en lång serie måste man ha en starkare defensiv. Men jag tror ändå att det guldet var viktigt, att vi fick en känsla i hela klubben att vi faktiskt kan vinna titlar.

ANNONS

Häcken-tränaren Mikael Stahre blickar också framåt med tillförsikt.

– Föreningen vill vara framåtlutad och spela en offensiv fotboll, det finns i vårt DNA och truppen är skapad för den typen av fotboll. Inom fem år ska Häcken vinna SM-guld. Redan nu har klubben fått smaka på det bästa, och har man väl gjort det vill man göra det igen.

Häcken lyftes även fram i andra mentometer-underökningar under heldagen i Uppsala. 70,1 procent av mötesdeltagarna ansåg att Hisingsklubbens offensiva trio Paulinho-Crespo Kamara-Alexander Farnerud utgör allsvenskans bästa anfall.

ANNONS