Mattias Bjärsmyr ska nu vara helt återställd efter sin lårskada.
Mattias Bjärsmyr ska nu vara helt återställd efter sin lårskada.

Bjärsmyr tillbaka i träning

Efter nio dagars ledighet var IFK Göteborg i dag tillbaka i träning. Mattias Bjärsmyr är nu kvitt sin lårskada och redo för comeback när matcherna drar igång. – Man är spelsugen hela tiden och det har varit jobbigt att sitta vid sidan, säger Blåvitts lagkapten.

ANNONS
|

IFK Göteborg kunde gå på ledighet med 3–1-segern borta m ot Helsingborg i ryggen – och en femteplats i den allsvenska tabellen efter en vår som bjudit på både toppar och dalar från de blåvita.I dag var man dock tillbaka på Kamratgården efter välbehövlig ledighet – och det blev en relativtlugn start med 45 minuterslöpning följt av en avslappnad och stillsam träning.

– Det känns kul att vara tillbaka, härligt att få se alla igen. De flesta är vid gott mod och taggade inför vad som väntar framöver, konstaterar Mattias Bjärsmyr.

Senaste gången som den 30-årige kaptenen spelade var på Gamla Ullevi mot Malmö FF,matchen som blev avbruten och senare landade i en 3–0-seger för skåningarna.

ANNONS

– Ja, nu är man laddad för att komma tillbaka, säger han och berättar att den lårskada som hållit honom borta från spel nu ska vara helt återställd.

– Från och med nu ska jag vara med och köra på precis som vanligt. Det har varit jobbigt att sitta vid sidan, menar Bjärsmyr.

Tobias Hysén, som även han haft vissa lårproblem, var med vid Blåvitts återstart. De enda som fattades var Martin Smedberg-Dalence och Hjörtur Hermannsson som båda är iväg på olika landslagsuppdrag samt Haitam Aleesami som fått extra ledigt efter att ha representerat Norge under ledigheten.

Nästa vecka kör Blåvitt ett träningsläger i Smögen och möter sedan Strömsgodset i en träningsmatch den 23 juni innan matchandet tar fart på allvar igen med Europa League-kval den 30 juni och senare även återstart i allsvenskan.

– Det är en spännande tid vi går in i nu – väldigt inspirerande. Det blir bra med ett läger där vi kan träna på rejält och bra inför de viktiga matcher som väntar, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Målet framöver är att ta sig vidare i Europa League-spelet – och samtidigt utmana om de absoluta topplaceringarna i allsvenskan, där man är sex poäng efter serieledande Malmö.Bjärsmyr igen:

ANNONS

– Poängmässigt har det varit okej hittills. I det stora hela är det godkänt, men vi har slitit med spelet och vill så klart bli bättre. Nu är det som det är och vi vet att vi kan klara av många viktiga matcher. Vi vill vinna jämt – och det ska vi försöka visa nu under sommaren.

ANNONS