Bjärsmyr: "Det kändes rätt bra"

I skymundan av Jakob Ankersens utbrott och hårda knuff mot ansiktet mot Tommy Höiland stod IFK Göteborg för en stark insats mot Strömsgodset. Extra glädjande för Blåvitt av att lagkapten Mattias Bjärsmyr gjorde 90 minuter för första gången efter sin skada. – Det var kul att vara tillbaka och det kändes rätt bra, säger Bjärsmyr.

ANNONS
|

Efter ett par minuter inledande minuter i låg tempo satte Blåvitt fart i regnet på Nösnäsvallen i Stenungssund. Med snabbt passningsspel och farliga omställningar skapade man flera vassa chanser mot Strömsgodset.

Efter paus kom också utdelningen. Fem minuter in på den andra halvleken bröt Mads Albaek en boll på mitten och spelade fram till Gustav Engvall som kallt lobbade över den utrusande målvakten.

I mitten av halvleken utökade Mikael Boman ledningen till 2-0 när han tryckte in sin egen retur.

Jakob Ankersens utvisningen förändrade dock matchbilden och under slutminuterna kunde Strömsgodset först reducera och sedan kvittera på övertid när Lars Vilsvik skruvade in en frispark bakom John Alvbåge.

ANNONS

Trots att det inte blev någon seger var Jörgen Lennartsson nöjd med den spelmässiga insatsen.

– Jag tycker vi spelade väldigt bra fotboll och skapade jättemycket målchanser. Mycket med det vi har jobbat med under hela året, men inte minst veckorna efter uppehållet, kändes som att det satt på ett bra sätt. Försvarsspelet kändes väldigt stabilt. Jag tycker att Boman och Engvall hittade varandra väldigt bra i sitt spel, säger Lennartsson.

– Så jag är nöjd med väldigt mycket. Att de kvitterade i 93:e minuten det kan vi överleva. Men prestationsmässigt var det en segermatch.

Om Lennartsson var nöjd med spelet var han desto mindre missnöjd med regeln att man inte får sätta in en avbytare för utvisad spelare i internationella träningsmatcher.

– Domaren gjorde inte fel. Men reglerna är idiotiska: att man inte får sätta in en spelare i träningsmatch som man alltid har fått göra, säger han.

Extra glädjande för de blåvita var att både Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr var tillbaka i spel efter sina skador. Hysén hoppade in med kvarten kvar med Bjärsmyr gjorde 90 minuter i sin första match på två månader.

– Det var kul att vara tillbaka och det kändes rätt bra. Vi gjorde det rätt bra tills vi fick utvisningen, sedan blev det väl därefter.Jag gick upp och bröt några gånger och vann mina nickdueller. Jag missade någon passning som jag fick reda upp men i det stora hela rätt bra, säger Bjärsmyr.

ANNONS

– Det var skönt att vara tillbaka, man är alltid lite osäker på positionsspel och sådant när man varit borta. Men jag har spelat fotboll ganska länge så jag hittade det rätt fort, avslutar han med ett leende.

Även Jörgen Lennartsson var mycket nöjd över att ha Bjärsmyr tillbaka i elvan.

– Jag är väldigt glad att ha tillbaka "Bjärsa". Han betyder väldigt mycket för vårt lag, sägerLennartsson.

Så spelade Blåvitt:

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Haitam Aleesami (Billy Nordström, 66) – Jakob Ankersen (utvisad, 65), Sebastian Eriksson (Tom Pettersson, 66), Mads Albaek (Sabah Lawson, 86), Sören Rieks (Victor Sköld, 86) – Gustav Engvall (Patrik Karlsson Lagemyr, 66), Mikael Boman (Tobias Hysén, 74)

ANNONS