Berts ilska mot Blåvitt-sponsorn: Far åt helvete

I början av december rapporterade GP att IFK Göteborg vill samarbeta med Bert Karlsson för att lösa sina ekonomiska bryderier. Men det verkar finnas vissa motsättningar mellan Skaraprofilen och Prioritet Finans VD Nils Wiberg.

ANNONS
|

Sedan ett tag tillbaka har det varit känt att Bert Karlsson och Blåvitt diskuterar ett samarbete för att lösa klubbens ekonomiska problem. Något Skaraprofilen kunde bekräfta för GP.

– De bjöd in mig och vi diskuterade samarbeten. Jag hade ett förslag att jag ska få visa upp mina villavagnar på Kamratgården. Dels vill jag visa upp dem och sen kan det gynna IFK ekonomiskt. Sen ville de att jag skulle köpa in mig i en spelarkvot.

Läs mer:Blåvitts drag – erbjuder Bert Karlsson att investera

"Jag bad honom dra åt helvete"

Men att Bert Karlsson ska hjälpa Blåvitt ur den ekonomiska krisen är inte något som alla jublar över, storsponsorn Prioritet Finans VD Nils Wiberg är en av de mer skeptiska.

ANNONS

Han säger till GT att haninte tycker att man ska tjäna pengar på en förening, han hoppas på att Bert Karlsson väljer att satsa pengar och bidra utan att ha en målsättning att tjäna pengar.

Något som får Karlsson att ilskna till.

–Han är väl sur på mig för att jag inte ville göra affärer med honom för några år sedan. Han försökte finansiera mina flyktingförläggningar och försökte sälja in en ränta på 20 procent. 20 procent! Det är ju ett skämt för fan. Jag bad honom fara åt helvete. Jag kan inte jobba med oseriösa företag. IFK borde vara försiktiga med honom, säger Karlsson till GT.

Utesluter inte ett samarbete

Men Bert Karlssons hårda ord verkar inte vara något som tar särskilt hårt på Nils Wiberg som säger att han älskar Bert Karlsson och hans ärlighet. Och på frågan ifall de kommer kunna samarbeta stänger han inga dörrar.

– Det kan mycket väl bli så. Han är en frisk fläkt som ordnar arbetstillfällen och som har gjort mycket bra för Sverige. Han är jättefin. Nu ska alla hålla ihop och göra det bästa av allting.

ANNONS