Berätta historien om ditt smycke

ANNONS
|

Meanings and Attachments är namnet på Mah Ranas projekt. Hon är själv smyckekonstnär och har sedan 2001 samlat in, i text/ljud och foto, om människors personliga kopplingar till de smycken de bär. Berättelser som hur viktigt det är för oss att genom hela livet äga, ge bort och bära smycken och vilket värde som bor i dem genom våra historier.

- Den yngsta som varit med är 3 år, den äldsta 102, berättar Mah Rana, som genom åren samlat berättelser från många olika delar av världen, ofta i samband med sina egna utställningar.

Nu vill hon att Göteborgarna ska komma och berätta historien om det smycke de bär. Hennes mobila fotostudio finns i dag på Röhsska museet klockan 16-19.00, i samband med vernissagen av utställningen From the Coolest Corner. Deltagarna blir fotograferade en och en. Alla åldrar är välkomna, men barn under 18 år ska ha tillstånd av målsman för att medverka.

ANNONS

På onsdag den 4/6 invigs en utställning med Mah Ranas smycken i Konsthallen på Blå Stället, Angered klockan 17.30. Konstnären finns på plats och berättar om sina smycken och sitt fotoprojekt. Till Blå Stället kan man också ta med smycken och låta sig fotograferas, på torsdag mellan klockan 11 och 16.

Mah Ranas besök ingår i New Adventures in Jewellery , ett stort program med arrangemang inom området samtida smyckekonst i Göteborg och Västra Götalandsregionen till hösten 2014.

Läs mer om smyckeutställningen From the Coolest Corner i morgondagens tidning.

ANNONS