Restaurangav Kalle WannerskogSå tillagas den klassiska rätten maqlobeh på restaurang SilvisPalestinska familjekrogen har blivit något av en institution i Göteborg.
Restaurangav Kalle WannerskogHemligheten bakom jordnötsgrytan på BabembaSarah Awa Coulibaly lagar en av stans bästa rätter – utan socker och mejeriprodukter.
Restaurangav Kalle WannerskogKonsten att laga grekiska munkar – loukoumadesPå baddräktskungens taverna tillagas anrika desserten på farmors vis.
Restaurangav Kalle WannerskogAlnahrayn fisk serverar den irakiska rätten masgoufFolk åker över hela stan för att ta del av kilotunga karpar som grillas över öppen eld.
Restaurangav Kalle WannerskogSå lagas den mexikanska såsen mole på Tizne i GöteborgKrögarparets mole har tagit sig från farmors sotiga lerkrukor i Mexiko till Göteborg.
Restaurangav Kalle WannerskogTandooriälgen är en twist på indisk mat i Göteborg”Tandooriälgen” går både att läsa och äta i Göteborg – och blir snart även tv-serie.
Restaurangav Kalle WannerskogPå Noodle Master serveras torkade nudlar med oljespillRätten har blivit en snackis på Hisingen, inte bara på grund av sitt annorlunda namn.
Restaurangav Kalle WannerskogFriterad kyckling på våffla är ett guldkorn på Big BirdDubbelfriterad kyckling, smörad våffla och lönnsirap är en oväntat god kombination.
Restaurangav Kalle WannerskogTarte tatin på lök blev en succé på Bar La LuneEtt förenklat recept blev en fullträff – nu behöver säckvis med lök skalas i veckan.
Restaurangav Kalle WannerskogTurkiska rätten som lockar till Backaplans Doy DoyFrån 1500-talets Osmanska rike till ett Backaplan i förändring.