"Att försöka konkurrera nu skulle inte gynna någon"

ANNONS
|

John Alvbåge lämnar IFK Göteborg igen. Han lånas ut till Stabaek, som ligger på sjunde plats inorska elitserien, under resten av den pågående säsongen.

– Jag har ju spelat i både Sverige och Danmark men inte i Norge än, så snart har jag betat av hela norden. Jag har många vänner i norska ligan och har hört mycket bra om den. Klubben ska också vara familjär och trevlig med en bra organisation så det känns spännande, säger John Alvbåge.

Skadade sig i USA

Beskedet kommer bara veckor efter att Alvbåge återvänt till IFK Göteborg efter en kort sejour i amerikanska Minnesota United, som han anslöt till i januari. På pappret ser USA-sejouren inte lyckad ut. Alvbåge gjorde bara tre matcher i Minnesota under hela våren.På de två första släppte han in hela tio mål. I den andra blev han dessutom skadad efter att ha fått en anfallaresdobbar i ena knät.

ANNONS

–Forskar man lite i det där så ser man att det finns många olika orsaker. Minnesota är ett nykomlingslag och de hade en lite för stor kostym på sig som de måsteväxa in i, så jag kom in i lite fel läge. Jag vill inte skylla ifrån mig, men det hade kanske inte spelat så stor roll vem de hade haft i målet. Men ger man detett par år till så kommer de nog att bli bra, säger han och fortsätter:

"Glad att jag tog chansen"

– Jag är glad att jag tog chansen och hade inte velat ha det ogjort. Jag är ju faktiskt bara den andra svenska målvakten någonsin som spelat i MLS. Den första var Thomas Ravelli och vi vet ju alla hur stor han var.

Under våren har 18-årige Pontus Dahlberg klivit fram som förstemålvakt i IFK Göteborg, och bakom honom finns 28-årige Erik Dahlin. Blåvitts goda bemanningpå målvaktspositionen gjorde Alvbåges val enklare.

"Hade inte känts rätt att bara sitta och få lön"

– När jag flyttade så lämnade jag ju över stafettpinnen till Dahlberg och att komma hem nu och försöka konkurrera skulle inte gynna någon, säger Alvbåge och fortsätter:

– Med tanke på Blåvitts ekonomiska situation hade det inte heller känts rätt att bara sitta och få lön.

Öppnar för ännu en comeback

Alvbåge fyllde nyligen 35, men utesluter inte ännu en comeback i IFK Göteborg, Han har kontrakt med klubben även nästa säsong och vaktar gärna Blåvitts mål igen.

ANNONS

– Det skulle vara lite halvtrist om den sista matchen förra året skulle bli min sista. I mitt huvud har jag många år kvar och jag känner mig jäkligt fräsch och i god fysisk form.

ANNONS