Historien om Jussie Smollett tog en oväntad vändning på tisdagen när åklagaren lade ner alla åtalspunkter mot "Empire"-skådespelaren.
Historien om Jussie Smollett tog en oväntad vändning på tisdagen när åklagaren lade ner alla åtalspunkter mot "Empire"-skådespelaren.

Åtalet mot Jussie Smollett läggs ner

Alla åtalspunkter mot den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett läggs ner. "Empire"-skådespelaren var anklagad för att ha ljugit om att ha blivit utsatt för en hatattack.

ANNONS
|

Det överraskande beskedet att åklagaren lägger ner åtalet mot Jussie Smollett kom via skådespelarens advokater på tisdagen.

"I dag lades alla åtalspunkter ned mot Jussie Smollett ned", sade Tina Glandian och Patricia Brown Holmes enligt AFP.

Den 36-årige "Empire"-skådespelaren åtalades tidigare i mars, misstänkt för att ha ljugit om att ha blivit utsatt för en hatattack och gjort en falsk polisanmälan.

Överrenskommelse

Men enligt åklagarkontoret i Cook County har man nått en överrenskommelse som lett fram till ett "lämpligt avslut" på fallet, enligt Variety.

Åklagaren uppger att det välgörenhetsarbete som Smollett tidigare utfört i Chicago är en förmildrande omständighet som bidragit till att åtalet nu läggs ner. Staden behåller även den borgenssumma på ungefär 100000 kronor som Smollet tidigare har betalat.

ANNONS

Det är oklart hur överrenskommelse sett ut i detalj i övrigt.

Beskedet från åklagaren tog många av det inblandade på sängen, och beslutet att lägga ner åtalet kritiserades av både polischefen och borgmästaren i Chicago.

- Det här är en person som har kommit undan helt utan att få stå till svars för sina amoraliskt och oetiska handlingar, sade borgmästare Rahm Emanuel, enligt Variety.

"Svår tid"

Jussie Smollett har hela tiden hävdat att han är oskyldig och vid en presskonferens utanför domstolen på tisdagen bedyrade han att han talat sanning under hela processen.

- Det här har varit en otroligt svår tid. En av de värsta i hela mitt liv ärligt talat, sade Smollett.

Det var i slutet av januari som "Empire"-skådespelaren polisanmälde ett överfall av två maskerade män som han uppgav hade bundit en snara runt hans hals och hällt blekmedel över honom. När polisen inte kunde hitta någon övervakningsfilm från händelsen började rykten spridas på sociala medier att Smollett hittat på alltihop.

ANNONS

Polisen har tidigare gripit två bröder som erkänt att de hjälpt till att iscensätta den falska attacken. Enligt åklagare ska Smollett ha skrivit ut en check på 3500 dollar till bröderna och även gett dem pengar för att köpa rep, skidmasker, handskar och röda basebollkepsar. De båda bröderna släpptes senare.

TT

ANNONS