"Jag kände att 'vi kan inte vara elaka mot varandra' – för det vill man inte vara med om", säger Ann-Louise Hanson, en av årets stjärnor på slottet. Arkivbild.
"Jag kände att 'vi kan inte vara elaka mot varandra' – för det vill man inte vara med om", säger Ann-Louise Hanson, en av årets stjärnor på slottet. Arkivbild.

Ann-Louise Hanson sjunger ut

Ann-Louise Hanson försäkrade sig om att årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" skulle bli fri från elakheter innan hon tackade ja. Däremot hade hon inga problem med att tala ut om smärtsamma upplevelser.

ANNONS
|

Bosse Parnevik har hon firat både jul och midsommar med. De övriga stjärnorna var nya bekantskaper. Ändå förstod hon snabbt att årets stjärnor var "en härlig kombination av människor".

- Både Regina och Marianne mötte jag för absolut första gången på slottet. Peter har jag haft sporadisk kontakt med och vet att han är en vansinnigt varm och god människa.

ANNONS

Avslöjande

I lördagens program är det dags för Ann-Louise Hansons dag på Teleborgs slott utanför Växjö. Bland annat berättar hon om en sångkarriär som inte startade helt utan friktion. Föräldrarna var besvikna över den förvandling de upplevde hos sin framgångsrika dotter.

De övriga stjärnorna har, i sina program, luftat smärtsamma historier från det förflutna och Ann-Louise Hanson är inget undantag.

- Alla bär vi på saker i bagaget, och det kommer lite mer som jag kanske inte talat offentligt om tidigare. För folk i allmänhet kanske det här inte är någon stor grej men för mig har det varit det, hela livet.

- Nej, jag kan inte det. Så säger kontraktet.

Låst käke

Förutom sin karriär som sångerska är Ann-Louise Hanson, precis som Bosse Parnevik, en duktig imitatör. Flera gånger har de också uppträtt tillsammans. Kristina Lugn, Billie Holliday, Eartha Kitt, Marlene Dietrich och Lisa Ekdahl ryms i Ann-Louise Hansons repertoar. Men det var bara Birgit Nilsson som gav henne problem med käken.

ANNONS

- Ett tag kunde jag inte äta äpple, då låste sig käken. Jag gick till tandläkaren som frågade "vad gör du? Jag svarade: "Jag pratar som Birgit Nilsson". Han sade "men lägg av". Det kunde jag ju inte, men jag imiterar henne inte så ofta numera.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Fakta: Årets stjärnor på slottet

Peter Jöback, 46 år, är en av våra stora musikalstjärnor och fick sitt genombrott med "Kristina från Duvemåla" och låten "Guldet blev till sand". Han blev den förste europén som spelade titelrollen i "Phantom of the opera" på Broadway i New York.

Ann-Louise Hanson, 73 år, är sångerska med över 600 låtar på meritlistan. Hon har medverkat i Melodifestivalen 13 gånger, vilket är svenskt rekord, men hon har aldrig vunnit.

Marianne Mörck, 68 år, är operasångerska och skådespelare som utbildade sig på scenskolan i Göteborg i början av 1970-talet. På senare tid har hon medverkat i "Wallander"-filmerna samt tv-serien "Bonusfamiljen".

Bosse Parnevik, 79 år, är komiker och en skicklig imitatör. Slog igenom på 1960-talet och har medverkat i oräkneliga revyer och tv-shower. Far till golfaren Jesper Parnevik och farfar till artisten Peg Parnevik.

Regina Lund, 50 år, är skådespelare och slog igenom stort med tv-serien "Rederiet". Hon är även poet, låtskrivare, författare, konstnär och arbetar i dag också som healer.

ANNONS