Allsvenske tränaren friad: "Fått lida i onödan"

Gefles tränare Thomas Andersson frias från misstankar om rattfylla, utredningen är nu nedlagt men Andersson är upprörd över hur det rapporterats. – Min familj, mina nära och mina vänner har fått lida i onödan, säger han till Gefle Dagblad.

ANNONS
|

Lokaltidningen Gefle Dagblad rapporterade i förra veckan att allsvenska laget Gelfes tränare Thomas Andersson misstänktes för rattfylla efter att han fastnat i en nykterhetskontroll. Efter tester av blodprov är nu Andersson friad från misstanke och utredningen läggs ned.

–Naturligtvis känns det på sätt och vis som en upprättelse. Men samtidigt har det här åsamkat mig hemskt mycket skada. Min familj, mina nära och mina vänner har fått lida i onödan. Och jag har så klart själv inte mått bra, säger Andersson till Gefle Dagblad.

LÄS OCKSÅ:Allsvensk tränare misstänks för rattfylla

Andersson är mycket besviken på lokaltidningen och menar att de publicerat nyheten trots att han vädjat till dem att vänta tills det var fastslaget att han hade gjort sig skyldig till brott.

ANNONS

–Jag vädjade till Gefle Dagblad att vänta med att publicera tills det blivit fastslaget att jag gjort mig skyldig till brott. Men man gjorde inte det. Jag är mycket besviken på hur lokaltidningarna hanterat situationen, säger han och fortsätter:

– Jag är uthängd över hela landet nu. Jag vill bli rentvådd.Man struntar i de pressetiska reglerna tycker jag.

Andersson utesluter inte att han ta komma att ta åtgärder mot Gefle Dagblad.

– Jag har inte bestämt något om det. Vi får se. Jag vet inte.

ANNONS