Albaek hyllar Sabah: "Gjorde det riktigt bra"

Lawson Sabah fick göra debut från start mot Helsingborg. Efteråt hyllades talangen stort. Inte minst av mittfältskollegan Mads Albaek. – Han gjorde det riktigt bra, säger Albaek.

ANNONS
|

Han har gjort några inhopp tidigare i allsvenskan men mot Helsingborg fick Lawson Sabah möjligheten att spelafrån start när Sebastian Eriksson var avstängd. Och den 19-årige talangen tog tillvara på sin chans. När han byttes ut i den 73:e minuten hyllades han med stående ovationer från hemmapubliken på Gamla Ullevi. Och efter slutsignalen fortsatte berömmet att strömma in. Kollegan på det centrala mittfältet, Mads Albaek, var mäkta imponerad över vad han fick se från talangen.

– Det var väldigt kul att se honom i dag, han gjorde det riktigt bra. Jag gläds verkligen å hans vägnar.

Och samarbetet var det inget fel på.

ANNONS

– Nej det var inga bekymmer, vi hittade varandra, detkändesbra.

Lawson Sabah kom tillsammans med Prosper Kasimfrån Ghana till IFK Göteborg i slutet av 2014. Sedan ankomsten till klubben har det blivit sparsamt med speltid för båda två, men Blåvitt har flera gånger uttalat att man ser spelarna som viktiga kuggar för framtiden. Och Mads Albaek gör vad han kan för att hjälpa talangerna på vägen.

– Jag brukar bjuda hem dem på mat till mig ibland och tamed dem ner på stan lite då och då, hjälpa dem för att känna sig hemma här.

Han fortsätter:

– De tränar på riktigt bra och det är kul när de får chansen att smaka på hur det är att spela i allsvenskan.

Lawson Sabah har tidigare sagt att landsmannenMichael Essien är en stor förebild och att han hoppas kunna bli lika bra som den tidigare Chelsea-stjärnan. Mads Albaek tror ingenting är omöjligt för talangen.

– Vi får se, han är fortfarande ung. Jag tycker han är väldigt duktigoch ingenting är omöjligt. Jag är säker på att han blir bra. Han vet att det krävs stort tålamod och hårt jobb för att komma långt.

Har du någon egen förebild?

– Zinedine Zidane.

ANNONS

Zidane och Essien, det låter som ett rätt vasst mittfält...?

– Haha, ja, men jag är långt ifrån den nivån!

ANNONS