Skiva.
Skiva.

Agent Blå ska ta över världen

ANNONS
|

Det spelade ingen roll vilken spelning det handlade om, de såg alltid Lucas Gustavsson stå längst fram vid scenkanten med en kamera i handen. På en fest i "någon park" vågade Felix Skörvald och Emelie Alatalo äntligen gå fram och prata med honom. De blev vänner och på en julfest träffade de Josefine Täck, som alla trodde spelade bas (vilket hon inte gjorde). De bestämde sig för att starta ett band och dagen efter sågs de i replokalen. När Arvid Christensen fick höra en halvklar version av en låt de gjort, tyckte han att de var så bra att han var tvungen att vara med.

ANNONS

- Jag frågade om de saknade något instrument och de se sa att de saknade trummor. Så jag började spela trummor på första repet, säger han.

Med undantag från Arvid Christensen går samtliga bandmedlemmar i indiebandet Agent Blå sista året i gymnasiet. De suckar lite över lärare som tycker att de prioriterar fel när de är borta för att spela eller repa. Eftersom de är utspridda över Kungsbacka, Mölnlycke, Landvetter och Kungälv har alla ungefär en timmes restid till replokalen i Gamlestan. Men det är det värt, för nu sägs det att Agent Blå leder vägen för en ny generation Göteborgspop. De som ska ta över efter Broder Daniel och Håkan Hellströms glansdagar äntligen är här.

Det gick väldigt fort. På en av bandets första spelningar stod mannen bakom Göteborgs-skivbolaget Luxxury i publiken. Han tyckte att Agent Blå var "asbra" och plötsligt hade de ett skivbolag. Själva nämner de flera av bandkollegorna, Westkust och Makthaverskan, när de radar upp influenser för sin musik. Det börjar röra sig igen på stadens popscen. Agents Blå vinylsingel Strand har beställts fler gånger än något annat släpp Luxxury gjort och det är mycket folk på spelningarna.

- Det är väldigt bra stöttning i Göteborg och det finns många lokala band som spelar och uppmärksammas här, säger Emelie Alatalo.

ANNONS

När planerna för kommande år förs på tal blir hela bandet plötsligt väldigt hemlighetsfulla. Ett par spelningar är inplanerade och så nämns en eventuell turné med "ett annat band" på skivbolaget. En sak är säker: Agent Blå vet att 2016 är deras år och de vill verkligen slå igenom. Det enda de inte kan tänka sig att göra för att bli kända är att vara med i Melodifestivalen eller spela förband till Håkan Hellström på Ullevi. I alla fall inte utan ett ordentligt gage. På frågan om vad målet med bandet är, finns ett enhälligt svar.

- Vi ska ta över världen.

Vad: Indieband med Göteborgs-rötter som består av Lucas Gustavsson, Emelie Alatalo, Felix Skörvald, Josefine Täck och Arvid Christensen.

Aktuella: Med singeln Strand, som släpptes på vinyl i december. Debutskivan kommer "någon gång nästa år".

ANNONS