The Musical Box.
The Musical Box.

4 frågor till Denis Gagné

ANNONS
|

Ni turnerar med en exakt kopia av Genesis The lamb lies down on broadway-turné från mitten av 70-talet. Hur är den att sätta upp?

- Det var den mest påkostade och komplexa show som Genesis gjorde och vi har kopierat den in i minsta detalj. Ett stort projekt, men vi har framfört den från och till sedan år 2000, så vi har verkligen hunnit finslipa alla detaljer.

Ni har tillgång till en hel del originalmaterial från Genesis. Vad är det för något?

- Vi har massor med material, kostymer, instrument och belysning från originalshowen. Utöver det har vi också det ursprungliga bildspel som visas på scenen. Som tur är har vi haft väldigt mycket stöd och hjälp från Genesis turnéfolk, annars hade det aldrig varit möjligt.

ANNONS

Showen är oerhört teatral. Ser ni er lika mycket som skådespelare som musiker?

- Absolut. Alla i bandet är musiker i botten men man går ju helt in i en roll på scen. Det är många som har frågat mig hur jag tänker när jag ska gå in i rollen som Peter Gabriel, men jag säger samma sak varje gång: jag tänker inte alls. Jag drar bara på mig sminket och kläderna och kör. Genesis har funnits i blodet ända sedan jag var liten så det kommer liksom naturligt.

The Musical Box låter som ett ovanligt ambitiöst coverband. Hur ser ni själva på er musik?

- Jag har aldrig riktigt gillat begreppet coverband. Som vi ser det sätter vi upp en musikal, en show. Jag gör det här på heltid och det håller mig konstant sysselsatt. Genesis själva gjorde 102 spelningar med den här showen mellan 1974 och 1975. Vi är uppe i över det dubbla.

ANNONS