20 allsvenska värvningar – som slutade med fiasko

Efter en hektisk vinter börjar de allsvenska trupperna bli klara inför säsongen 2017. Flera stjärnor har hämtats in, men det är inte säkert att alla gör succé. Bildspelet ovan är fullt av exempel på hur det kan gå när en spelare med tunga meriter inte lyckas i en ny miljö.

ANNONS
|

Nyheten om att Djurgården hade värvat den före detta MilanstjärnanIbrahim Ba slog ner som en bomb i början av februari 2005. Fransmannen, som var en av Europas hetaste yttermittfältare åren kring 1997, hade skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.

– Som jag tidigare sagt, det känns väldigt roligt att Djurgården kan kontraktera en spelare av den här kalibern. Ba har gjort mycket bra ifrån sig på lägret i Sydafrika. Hans kunnande och erfarenheter kommer att betyda mycket för laget, sadeDjurgårdens ordförande Bosse Lundquist till klubbens hemsida.

Läs också:Transfermissarna klubbarna aldrig glömmer

Ba fick en okej start i Dif, och avgjorde en hemmamatch mot Gefle, men sedan började problemen. Några småskador och tuff konkurrens gjorde att den före detta franske landslagsmannen hamnade utanför startelvan.

ANNONS

Tröttnade på bänken

I slutet av sommaren började han tröttna på att sitta på Djurgårdens avbytarbänk och berättade för sajten Fotbolldirekt att han funderade på att bryta kontraktet.

– Jag har ju mycket erfarenhet som laget skulle dra nytta av på planen. Visst är jag besviken att jag inte får spela. Alla fotbollsspelare vill ju spela matcher, sade Ba och fortsatte:

– Jag får kanske efter säsongen ta ett snack med ledningen om vad som ska hända.

Återvände till Milan

Det blev bara en säsong och ett mål i Dif. I stället skrev han på för Milan igen, där det blev ett framträdande i Coppa Italia, innan han valde att lägga skorna på hyllan.

IFK Göteborg, Malmö FF och AIK har alla gjort misstag på transfermarknaden. Ibland blir det helt enkelt inte som sportcheferna har tänkt sig. Och det finns större fiaskon än värvningen av Ibrahim Ba.

Läs också:Historiens 16 märkligaste fotbollsövergångar

Stjärnan som anlände överviktig?Fernando Aguiar, som hämtadestill Landskrona BoIS, från den portugisiska storklubben Benfica.

Mer om den värvningen och andra allsvenska floppar finns i bildspelet högst upp i artikeln.

ANNONS