Fredagsmys med tacos

ANNONS
|

Gör så här

1. Hacka gul lök mycket fint, riv vitlöksklyftan, finhacka chilin utan att ta med frön eller fäste och hacka oreganon något grövre. Blanda allt hackat med köttfärs, paprikapulver och salt.

2. Hetta upp en stekpanna och stek på blandningen så att den får lätt grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så allt blandar sig.

3. Skär 4-5 tomater i små fyrkanter med en halv centimeters sida, riv ost och skiva gul lök ganska tunt. Servera med varma tortillasbröd och gärna fint strimlad isbergssallad. Guacamole och créme fraiche är andra goda tillbehör.

För 4 personer

15 minuter

500 g ren nötfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta (om man vill)

1/2 tsk finhackad chili

1 tsk paprikapulver

2 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten

3-4 kvistar färsk oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

Att äta till:

mjuka tortillas eller hårda tacoskal

Hackade tomater eller tomatsås

Riven ost

Strimlad, rå lök

ANNONS