Lisebergs vd utesluter inte nya varsel

Nya varsel kan bli aktuella, säger Lisebergs vd Andreas Andersen dagen efter besked om att nöjesparken inte får öppna.
– Lite brandsläckning och lite planering pågår just nu. Det kommer bli mycket att göra den här sommaren, säger han.

ANNONS
|

Igår hade man styrelsemöte, i dag tisdag möte med ledningsgruppen. Att Liseberg inte får öppna ställer till planeringen.

– Just nu är det lite brandsläckning men också planering om vad detta kommer få för effekter för våra investeringar och organisation på längre sikt. Det är vad som händer nu. Det kommer bli mycket att göra den här sommaren.

Det känns fortfarande konstigt att Sverige i princip är det enda land i Europa som agerar på det här sättet. Det är fortfarande svårt för organisationen att förstå.

Men luften gick för många ur med regeringens nej.

LÄS MER:Moderaterna kräver regeringen på besked om Liseberg

LÄS MER:Ingen öppning för Liseberg

– Hela organisationen är nog fortfarande lite punch drunk och i chock. Det känns fortfarande konstigt att Sverige i princip är det enda land i Europa som agerar på det här sättet. Det är fortfarande svårt för organisationen att förstå.

ANNONS

Det handlar också om att arbeta fram nya ekonomiska prognoser. Andreas Andersen uppskattar att Liseberg tappar närmare 10 miljoner dagligen i omsättning under sommaren. För hela sommarsäsongen riskerar tappet bli 800 miljoner kronor.

Kan det bli tal om varsel?

– Det kan jag inte utesluta.

När pandemin bredde ut sig i Sverige tvingades Liseberg avvakta med att skriva kontrakt med drygt 2 000 säsongsanställda.

Cirka 75 procent av de runt 400 fastanställda är just nu korttidspermitterade. I maj varslades 95 tjänster om uppsägning.

LÄS MER:Agnes Wold förklarar: Därför får Liseberg inte öppna

Kommer ni fullfölja de varslen?

– Det kan jag inte heller utesluta. Just nu pågår fackliga förhandlingar, och vi får avvakta resultat av dessa.

Även framtida projekt kommer nu diskuteras, dock inte det planerade hotell och vattenland som är planerat att stå färdigt 2023.

– Hotellet rullar på som planerat. Att stanna upp det projektet skulle kosta cirka 400 miljoner kronor.

I stället är det primärt andra, ännu inte offentliggjorda satsningar som nu kommer ses över.

Finns det arbeten ni kan snabba på nu när ni inte har några gäster att ta hänsyn till?

– Egentligen inte. Vi har en park som i stort sett är klar. Trafikverket har kanske lite lättare att göra deras jobb. Men för vår del, nej, säger Andreas Andersen och syftar på Trafikverkets arbete med Västlänken i området.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS