Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/6

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Flera varningar för ishalka

  Flera delar av Sverige kommer de närmsta dagarna att påverkas av det underskylda regnet som är på ingång. I mellersta Sverige varnas det nu för ishalka. - De ser ut att som att de får det rätt så besvärligt, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

  Tidigare i veckan rapporterade GP om dimman som intog Västsverige och södra Sverige - som förväntades ligga kvar fram till på måndag.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Enligt Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca, kommer främst det Sydsvenska höglandet att få en del dimma under söndagen.

  Nu kommer nästa bud från SMHI som nu varnar för klass 1-varning med ishalka i mellersta Sverige. Även Trafikverket varnar för vått och torrt väglag och även ishalka.

  - Vi har hittills haft ganska vackert väder längst uppe i norr och i östra Svealand. Däremot har vi ganska höga slöjmoln vilket gör att det kan uppfattas som kännas molnigt. Molnigheten ökar i Norrland med regn och snöfall som drar in. Det ser ut att bli rätt så besvärligt framförallt i Jämtland och Västernorrland. Det närmsta dygnet kommer att få en del problem, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

  LÄS MERBILDEXTRA: Var är staden Göteborg?

  LÄS MERDubbla olyckor i dimman på E6

  Meteorologisk vår

  Han berättar även att det blir inslag av en del underkylt regn - vilket i sin tur kan leda till ishalka på vägbanorna.

  - Det drar in en hel del mild luft i södra Sverige som håller i sig ett par dagar, det ser ut som att det kan bli riktigt milt upp mot 8 plusgrader både i Götaland och Svealand. Vinden kommer att tillta från och med lördagskvällen och det gör att det inte bildas lika mycket, säger han och fortsätter:

  - På onsdag får vi beskedet om det har blivit en meteorologisk vår, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.