Dubbla olyckor i dimman på E6

Två olyckor har inträffat kort efter varandra i dimman på E6 i Halland. Utanför Falkenberg uppges fyra lastbilar har kolliderat efter att en lastbil först körde in ett mitträcke. – Det har varit totalstopp i trafiken, säger Ulla Brehm på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om den första olyckan vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen.

– Det var en singelolycka. Jag har ingen information om skadeläget där. Trafiken stängdes av i södergående riktning, men trafiken ska flyta på nu igen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 14.35 kom larm om nästa olycka, även den vid Heberg söder om Falkenberg, fast i norrgående riktning längs E6.

Fyra lastbilar inblandade

Ulla Brehmuppger att olyckan startademed att en lastbil kördein i ett mitträcke.

– En lastbil kördein i ett mitträcke och sedan kördetre andra långtradare in i varandra. De sistnämnda tre långtradarna lämnadeplatsenefter att ha lämnat sina uppgifter till varandra, medan den fösta stod kvar fast i mitträcket, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Hon uppger att det var totalstopp på E6 efter olyckan.

– Men nu ser jag att vi har lämnat platsen och det hade vi inte gjort om det fortfarande var trafikstörningar, säger Ulla Brehm vid 16-tiden.

Dimma och halka

Hon uppger att hon inte har fått några uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i samband med någon av olyckorna i Heberg.

Det har varit och är risk för is- och svarthalka på flera håll i västra Sverige under torsdagen på grund av att regn fryst på längs kalla vägbanor. Även tät dimma försvårar förhållandena i trafiken på flera håll.

Vi

ANNONS