Lastbilsförare misstänkta för brutal attack frisläppta

Offret är fortfarande okontaktbar sedan han hittades medvetslös vid en uppställningsplats för lastbilar i Partille för två veckor sedan. I brist på tillräckligt starka bevis har de två männen som greps på platsen strax efteråt nu släppts.

ANNONS
|

Mannen är i 45-årsåldern och hade allvarliga skador i ansiktetnär han hittades medvetslösi Partille en söndagsmorgon. Två veckor senare har han fortfarande inte återfått medvetandet.

–Hans tillstånd är fortsatt allvarligt, men stabilt, säger Anders Berg på Sahlgrenskas pressjour till GP.

Två män greps initialt misstänkta för mordförsök. Senare häktades bådaskäligen misstänkta försynnerligen grov misshandel, vilket är den lägre misstankegraden.

LÄS OCKSÅ:Lastbilschaufförer häktade – misstänks för brutal attack

För svag bevisning

Männennekade till brott, men häktades ändå. Kammaråklagaren hade emellertid inte tillräckliga bevis för att fortsatt hålla männen frihetsberövade.

–Vi valde att inte gå vidareeftersom vi inte kommer upp i sannolika skäl, förklarar Åberg.

ANNONS

Kvarstår misstankarna?

– Ja, men vi har luckor i händelseförloppet som gör att vi inte kan fortsätta begära männen häktade.

LÄS OCKSÅ:Två anhållna misstänkta för försök till mord

"Fortfarande okontaktbar"

Eftersom den skadade mannen inte har kunnat berätta sin version av händelsen är motivet till attacken fortsatt oklart. Så här långt är det klarlagtatt brottsoffret och de misstänkta männen är kollegor, men inte vad som utlöste det misstänkta brottet.

– Han är fortfarande okontaktbar och ligger på sjukhus, förtydligar kammaråklagareUlrika Åberg som leder förundersökningen.

Förundersökningen är trots allt fortfarande igång. Det finns en del vittnen till delar av den misstänkta attacken.Att männen skulle kunna avvika innan ett eventuellt åtal ser inte åklagaren som den största risken i fallet.

–Vår största utmaning äratt få fram bevisning som håller så till den mån att vi kan säkerställa att det är dessa två män som är gärningsmän, eller inte.Det får vi se i slutändan. Vi har ett antal förundersökningsåtgärder att vidta än, avslutar kammaråklagare Ulrika Åberg.

(Det som sägs i klippet nedan är det som var känt för GP om händelsen dagen den uppdagades)

ANNONS