Två anhållna misstänkta för försök till mord

En medvetslös man hittades vid en uppställningsplats för lastbilar i Partille under söndagsmorgonen. Han fördes med ambulans till sjukhus och hans skador betecknas som livshotande. Två män kunde senare gripas på platsen, bägge är nu anhållna misstänkta för försök till mord.

ANNONS
|

Det var klockan 08:35 under söndagsmorgonen som larmet kom in om att någon hittat enman på en uppställningsplats för lastbilar i Partille. Mannen låg framför två lastbilar som ser ut att tillhöra samma åkeriföretag.

– Mannen låg medvetslös utanför en lastbil.Han hade skador i ansiktet. Det är i nuläget oklart vad som inträffat, sade Ulla Brehm, polisens pressinformatör vid region Väst, till GP.

Den medvetslöse mannen fördes med ambulans till sjukhus.

– Hans skador är livshotande, bekräftade Sahlgrenskas pressjour för GP.

Spaning ledde polisen till duo på plats

Polis som larmats till platsen genomförde så småningom en teknisk undersökning på platsen.Dessutom genomfördes förhör med ett antal personer. Ett antal olika typer av efterforskningsåtgärderleddeslutligen till ett genombrott och två män kunde gripas.

ANNONS

– Efter viss spaning och nystande hittar man två personer som man kan misstänka för brottet. Dessa två män greps i samma område ochär nu misstänkta för misshandel, bekräftade Brehm vid tidpunkten.

Vilka spaningsåtgärder som faktiskt ledde till gripandet var polisen förtegen om. Det framgår heller inte vem som faktiskt larmade om att den hittat den medvetslöse mannen. Larmet nådde nämligen polisen in via SOS. Åklagare har kopplats in i fallet, men han har uttalat sig knapphändigt.

–Jag kan bara bekräfta att det finns två personer gripna, sade vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell till GP, vid tidpunkten.

Två män anhållna

Senare under söndagseftermiddagen meddelade polisen att de två personerna som sedan tidigare var gripna hade anhållits.

– Två personer är anhållna för försök till mord, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Enligt polisen är rubriceringen försök till mord då mannen misshandlats grovt.

– Han är oerhört misshandlad, det är oklart om han kommer överleva, sade Johan Ljung under söndagseftermiddagen.

Omfattande teknisk undersökning

När GP befann sig vid brottsplatsen pågick fortfarande en detaljerad teknisk undersökning. Ett flertal olika punkter hade markerats ut framför två lastbilar som teknikerna hade nycklar till.

Dels öppnades fronten på den gröna lastbilen. Innehållet undersöktes grundligt. Luckan stängdes sedan och markerades med nummerlappar för att indikeraatt innehålletpå något sätt kommer användas i bevisföringen.

ANNONS

Både fronten på den gröna lastbilen topsades, liksom ett trappsteg till den vita lastbilen. Polisen var vid platsen en längre tid och undersökte spår.

–Vi är fortfarande där och spårsäkrar. Sen så ska vi juanalyserafynden, menar polisens pressinformatör Ulla Brehm på söndagseftermiddagen.

ANNONS