Lastbilschaufförer häktade – misstänks för brutal attack

Två utländska lastbilschaufförer har häktats misstänkta för synnerligen grov misshandel. De två männen greps i söndags efter att deras kollega anträffades medvetslös i Partille. – Vi har inte kunnat höra den målsägande än, säger kammaråklagaren Ulrika Åberg.

ANNONS
|

I söndags morse larmades polisen till en uppställningsplats för lastbilar i Partille utanför Göteborg. Vid platsen anträffades en svårt skadad man medvetslös intill en lastbil. Vid platsen greps två misstänkta lastbilschaufförer. Männen anhölls senare under dagen misstänkta för försök till mord.

LÄS OCKSÅ:Två anhållna misstänkta för försök till mord

När männen under onsdagen ställdes inför en häktningsdomare vid Göteborgs tingsrätt nekade de båda till brott. Tingsrätten bedömde dock att det fanns anledning att häkta männen, inte för försök till mord, utan för att vara skäligen misstänktaförsynnerligen grov misshandel, vilket är den lägre misstankegraden.

– Domstolens beslut gör att jag nu får en vecka på mig för att jobba upp det här till sannolika skäl. Det finns en del frågetecken runt händelsen som vi ska försöka räta ut för att få en klarare bild av det som har hänt, säger kammaråklagaren Ulrika Åberg som leder förundersökningen.

ANNONS

Polisen genomförde under söndagen en teknisk brottsplatsundersökning vid platsen där den medvetslöse mannen anträffades.

Inte längre livshotande skadad

Den skadade mannen fördes efter att han anträffadestill Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Under söndagen bedömdes hans skador vara livshotande.

– Hans skadeläge är något bättre, det är inte livshotande just nu, men han har ännu inte varit i skick för vi ska kunna höra honom, säger åklagaren.

Då den skadade mannen inte har kunnat berätta sin version av händelsen är motivet till attacken fortfarande oklart. Polisen vet att han och de misstänkta männen är kolleger med varandra, men inte vad som utlöste det misstänkta våldet.

– Motivet vet vi inget alls om än. Vi har en skadebild som vi i nuläget väljer att hålla för oss själva. Vi har en tanke kring hur det här har gått till och det ska vi borra djupare i under den kommande veckan, säger Ulrika Åberg.

Åklagaren berättar fortsatt att det finns vittnen till åtminstone delar av den misstänkta attacken.

– Vi vet att det finns andra vittnen och det är personer som vi nu ska höra, säger Åberg.

Vad som fick polisen att fatta misstankarna mot de två männen som nu sitter häktade vill åklagaren inte gå in i detalj på.

ANNONS

– Det fanns vissa indikationer som gjorde att polisen på plats valde att gripa de här två personerna och det är det som vi har presenterat för domstolen och som ligger till grund till att de blev häktade.

(Det som sägs i klippet nedan är det som var känt för GP om händelsen under söndagsförmiddagen).

ANNONS