Grunden Bois ordförande Joakim Andersson ska operera hjärtat – missar klubbens jubileum

Grunden Bois ordförande Joakim Andersson ska operera hjärtat. Det innebär sjukhusvistelse, sjukskrivning – och missat jubileumsfirande med klubben.
– Operation är ju skrämmande och att det är hjärtat är ju ännu mer skrämmande, säger han.

ANNONS
|

Den 21 oktober firar Grunden Bois att klubben funnits i 20 år. När tränare och ledare samlas för jubileet kommer ordförande Joakim Andersson inte vara med.

Fem dagar innan ska han operera hjärtat.

– Jag har haft hjärtproblem hela livet och har gått på kontroller hela livet men på senare år har det blivit försämrat och nu i våras såg de (läkarna) på proverna att det var dags att byta ut två hjärtklaffar.

Att det skulle bli ett klaffbyte har ”Grunden-Jocke” vetat länge och nu är det alltså dags. Efter operationen väntar åtta till nio dagar på sjukhuset om allt går som det ska och tre till fyra månaders sjukskrivning.

ANNONS

Hur känns det inför operationen?

– Det känns nervöst men man har tur att vi har de bästa läkarna i världen som vet vad de gör, det är ju en rutinoperation. Man får vara nöjd att man bor i Göteborg och inte i en liten stad och måste åka flera timmar till sjukhuset. Jag har bara en kvart nu.

Han fortsätter:

– Operation är ju skrämmande och att det är hjärtat är ju ännu mer skrämmande, att de ska stänga av hjärtat och koppla till en maskin när jag sover. Men de vet ju utantill vad de ska göra.

Firar från sjukhussängen

Det blir av förklarliga skäl inget deltagande på Grunden Bois 20-årsjubileum för Jocke.

– Jag hade förvarnat klubben innan och nu fick jag beskedet att jag inte kan vara med. Det känns tråkigt för jag har ju varit med från början. Men hälsan går före.

Han kommer dock vara med på ett hörn när klubben firar.

– Jag ska vara med på videolänk från sjukhussängen på något sätt.

LÄS MER:Grunden Bois hämtar 50 flyktingar i Polen

LÄS MER:Alexander Jeremejeffs hemlighet – avslöjar för Grunden Bois

ANNONS