Gais vann derbyt efter skandalscener

Gais vann derbyt mot Öis med 4–1 och flåsar nu Utsikten i nacken.
Frågan är om det finns något som kan stoppa Grönsvart på vägen mot allsvenskan?
– Nej, jag vet inte. Vi känns starka och vi är ett sjukt bra gäng, säger Jonas Lindberg.

ANNONS
|

Gais går som tåget just nu och stormar mot allsvenskan med nio poäng och 14–2 på de tre senaste matcherna.

– Vi är starka, det är inget snack om det. Vi är i vår starkaste del av säsongen och vi känns väldigt starka och solida. Det är skönt att vi fått till det här nu, nu fortsätter vi bara, säger Fredrik Holmberg, tränare Gais.

Gjort läxan inför derbyt

På torsdagskvällen var det derby som stod på schemat och Öis som stod för motståndet. Senast det begav sig förlorade Gais, men den här gången hade de gjort läxan.

– Vi glömmer inte av oss trots allt runt omkring, som vi gjorde senast. Det gäller att ha med skallarna också och det hade vi i dag, jag tycker att vi i perioder lyckades i mångt och mycket med det vi ville. I perioder var det stökigt och hafsigt också, men vi var starkare över 90 minuter i dag, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS

Öis bjöd förvisso upp till kamp, men det var Gais som stod för målskyttet. Första fullträffen kom efter 19 minuter efter ett inspel av Axel Henriksson som tog vägen via Jonathan Azulays huvud innan bollen landade hos Robin Frej i bortre delen av straffområdet.

En stund senare kom även 2–0 efter en solklar tröjdragning av Noah Christoffersson som resulterade i frispark till Gais på vilken Mervan Celik höll sig framme och kunde utöka ledningen.

– Det kändes viktigt, det var i ett viktigt skede i matchen, kommenterar målskytten.

Andra halvlek blev en orolig historia. Redan inledningsvis blev matchen tillfälligt avbruten på grund av att Öis-klacken brände bengaler och sköt fyrverkeripjäser.

När matchen sedan kom igång igen kunde Öis reducera. En frispark av Edi Sylisufaj, som mer kändes som ett inspel än ett skott, gick genom Mergim Krasniqis ben och in.

Ganska direkt efter, i samband med en frispark för Gais, fick matchen återigen pausas på grund av bengaleldning.

Det gjorde att Öis tappade sitt momentum och i stället för kvittering kunde Gais utöka sin ledning till 3–1 i 65:e matchminuten på hörna som Axel Henriksson snyggt skarvade in.

Skandalscener på Gamla Ullevi

Med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid utspelade sig sedan skandalscener på Gamla Ullevi. Öis-supportrar kastade in bengaler och smällde flera bangers vilket ledde till att domaren avbröt matchen och spelarna fick lämna planen. Dessutom valde stora delar av publiken att lämna arenan.

ANNONS

Efter ett matchmöte kunde matchen återupptas 40 minuter senare. Ganska snabbt efter utökade Gais sin ledning till 4–1 efter en läcker passning av Gustav Lundgren till Julius Lindberg som var iskall i avslutet.

Det blev det sista som hände i matchen.

– Fruktansvärt skönt att vinna. Det var det vi hade planerat att göra så vi höll oss till planen och tog tre poäng, säger Jonas Lindberg.

Glädjen var stor i Gais-lägret efter derbysegern som innebär att laget närmar sig uppflyttningsstrecket då Utsikten förlorade borta mot Örebro.

– Mycket skönt. Våra fans förtjänade det här. Grymt skönt att kunna ge dem den här vinsten, säger Mervan Celik.

Efter matchen samlades Gais-spelarna i en ring på planen.

– Vi sa att det var en stark prestation och att vi ska njuta av kvällen, men att vi ska ha fötterna på jorden direkt och ta nästa utmaning som kommer, säger Fredrik Holmberg.

Den utmaningen är toppkonkurrenten Öster hemma på Gamla Ullevi på tisdag.

Fakta: Så startade Öis och Gais

Öis (4–3–3): Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind-Sangré, Anton Andreasson – Jonathan Drott (83’ Erion Sadiku), Daniel Paulson (86’ Mubaarak Nuh), Kevin Holmén – Isak Dahlqvist (83’ Hampus Dahlqvist), Edi Sylisufaj (86’ Viktor Lundberg), Noah Christoffersson (70’ Nicklas Bärkroth).

Gais (4–3–3): Mergim Krasniqi – Dino Salihovic (83’ Alexander Ahl Holmström), Axel Norén, Anes Cardaklija, Robin Frej – Axel Henriksson (83’ Viktor Krüger), Joackim Åberg (59’ August Wöngberg), Jonas Lindberg (60’ Chovanie Amatkarijo) – Gustav Lundgren, Julius Lindberg, Mervan Celik (98’ Niklas Andersen).

LÄS MER:Gais derby med Öis avbröts efter bengaler på planen

LÄS MER:Öis-basens ilska – efter skandalscenerna

LÄS MER:Utsikten släppte in tre mål på 20 minuter mot Örebro

LÄS MER:Jättetavla av Mergim Krasniqi i derbyt mellan Öis och Gais

LÄS MER:Axel Henrikssons stora glädje: ”Lyckligaste dagen i mitt liv”

ANNONS