Caroline Seger skippade mixade zonen: ”Tom på energi”

Caroline Seger gjorde sin första landslagsstart över ett år mot Argentina. Efter matchen gick hon inte genom den mixade zonen – vilket är emot Fifas regelverk.
”Hon är tom på energi efter matchen”, skriver damlandslagets pressansvarige Fredrik Madestam.

ANNONS
|

Mot Sydafrika och Italien blev det tio och femton minuters spel. I den sista gruppspelsmatchen mot Argentina var den svenska lagkaptenen med från start.

Att Caroline Seger startar hör numera inte till vanligheterna. Det var i EM förra året som hon var med i startelvan senast och hon har sedan dess kämpat med skador.

Mot Argentina blev 38-åringen utbytt efter 45 minuter och när den samlade presskåren stod och väntade på Seger efter matchen kom hon aldrig.

I en Whatsapp-grupp skriver damlandslagets presschef Fredrik Madestam:

”Seger kommer inte genom mixade idag. Hon är tom på energi efter matchen och åker hem till hotellet”.

ANNONS

En journalist frågar om man inte måste passera genom den mixade zonen, var på Madestam svarar:

”Regelmässigt, jo. Men hon är tom på energi efter matchen och därför har vi tagit beslutet att låta henne åka hem till hotellet.”

Fredrik Madestam säger till TT att Seger inte visat några sjukdomstecken. Därtill säger han att beslutet till att skippa den mixade zonen trots att det inte är tillåtet utgick från hur spelaren mår.

– Det är ett beslut vi tar utifrån att vi värnar om måendet i första läget. Vi uppfattar att hon inte var pigg nog för att gå igenom, då väljer vi att ta det beslutet och gå emot det.

Reutersjournalisten: ”Inte rimligt”

Philip O’connor bevakar det svenska landslaget för internationella nyhetsbyrån Reuters.

– Jag tycker inte att det är rimligt. Caroline spelade första 45 minuter och vilade i andra så hon borde ha haft ork nog att gå igenom mixade. Vill hon inte svara på frågor så är det upp till henne, men när en spelare inte dyker upp, då blir det ofta följdfrågor.

O’connor fortsätter:

– Med Carolines skadehistorik är det rimligt då att fråga om det är något annat som ligger bakom, säger Philip O’Connor.

ANNONS

Enligt Expressen som i sin tur hänvisar till Fifa kan Sverige nu straffas.

Matchen vann Sverige med 2–0 och kommer nu möta USA i åttondelsfinalen.

LÄS MER:Caroline Seger skippade mixade zonen: ”Tom på energi”

LÄS MER:Efter dissen: Anna Sandberg VM-debuterade mot Argentina

LÄS MER:Sverige vann VM-gruppen efter vinst mot Argentina

ANNONS