Avslöjar: Ännu ett återbud till OS-truppen – över 40 nej

Håkan Ericson har fått över 40 återbud till OS i sommar, nu har han fått ännu ett. Göteborgaren Isak Ssewankambo tackar nej. – Man vill alltid representera sitt land i ett mästerskap, säger han.

ANNONS
|

Spelare efter spelare har stoppats av klubbar eller valt att säga nej till OS-truppen. Något som gjort att förbundskapten Håkan Ericson fått över 40 nej på spelare han har velat haft med.

En av många spelare som stoppats av sin klubb är Gustav Engvall från IFK Göteborg.

–Det känns lite dubbelt. Man vill vara på två ställen samtidigt, men det går inte. Det är IFK som har makten, och nu stannar jag här. Det är okej det också, saGustav Engvall efter beskedet.

Nu sitter den svenske förbundskaptenen i en tuff sits att ta ut 18 spelare till OS-truppen efter alla återbud och spelare som har stoppats.

ANNONS

Senaste spelaren som tackar nej är Moldes högerback Isak Ssewankambo. 20-åringen är inte helt återställd från sin meniskskada.

–Jag har kommit överens med klubben och Håkan att jag stannar hemma. Jag är inte återhämtad från min skada än, säger han till GP och fortsätter.

– Mitt fokus är och har varit att bli bli frisk. Jag har inte tänkt på något annat. Sen vill man alltid representera sitt land i ett mästerskap.

Ericson kan även glömma Melker Hallberg. Mittfältaren är klar för en utlåning till Ascoli i Serie B.

– Han ringde mig i fredags och sa att han ger upp OS i Brasilien för attsatsa helt med att spela med oss, säger Ascolis sportchefCristiano Giaretta till tuttob.com.

ANNONS