Vittnesmål

Hör de drabbades egna berättelser om sorgen, ilskan, sveken – och om männen som köper kvinnor.

Michael Verdicchio

Sök akut hjälp

Vittnesmål

Hör de drabbades egna berättelser om sorgen, ilskan, sveken
– och om männen som köper kvinnor.

Vill du berätta om dina upplevelser? Maila till systrar@gp.se eller ring vårt nummer 031 62 45 55 och prata in.

”Jag är en ickebinär transperson och jag har blivit utsatt för våldtäkter och sexuella övergrepp fler gånger än jag kan räkna.”

”Han erbjöd mig 3000 kronor för analsex och jag hade varit med om övergrepp tidigare som 15-åring så jag tyckte inte det var en speciellt stor grej. Sen hamnade jag i prostitution och var där i tio år.”

”I lägenheten hade han fotografier på sina två döttrar. Han sa att deras mamma var alkoholist och att han var den vettiga föräldern. Han gav mig alkohol och sedan hade vi sex.”

”Jag har skämts över det här i hela mitt liv och det har varit min största rädsla att folk ska få reda på det här. Nu är jag mamma åt två döttrar och min största rädsla här i livet är att de ska gå samma väg. Därför tycker jag det är så viktigt att jag vågar gå ut med min historia som jag hållit tyst om så länge.”

”Det är många som säger att jag ibland romantiserar prostitution. Det gör jag inte alls, jag har en plan på hur jag ska ta mig ut en dag.”

”Jag kommer från en väldigt välbärgad familj, min pappa tjänar mer än en miljon per år, men jag var tvungen att ge tillbaka de här pengarna och därför började jag sälja sex.”

”Jag träffade även män när jag var inlagd på psykiatrin, när jag hade mina permissioner. En reagerade att jag alltid hade nya kläder inköpta när jag kom tillbaka. Men ändå ingen som slog larm.”

”Jag var 10 år när en man tog makten över min kropp och började att sälja den vidare till andra män, jag blev helt fri när jag var 18. Jag tog mod och bad om hjälp, eller ja, jag skrek snarare på hjälp.”

”Jag är arg över att det är så svårt att få rätt hjälp, att det tar så lång tid, och jag är arg över att folk fortfarande tror att det här är saker man kan skämta om.”

”Jag ljög för min familj och för mina vänner när jag åkte till andra städer för att träffa någon. Jag missade så mycket av min tonårstid på grund av säljandet.”

”Han framför hur sexigt han tycker att det är att jag är så mycket yngre. Lika gammal som hans dotter. Visst, jag är vuxen tänker jag, men hans kommentar äcklar mig.”