Thomas Rogne på väg till Lech Poznan

Nyligen blev det klart att IFK Göteborgs danske mittfältsmotor Mads Albaek lämnar klubben för tyska Kaiserslauten. Nu kommer nästa dystra besked för de blåvita fansen. Den norske backklippan Thomas Rogne är på väg till Lech Poznan.

ANNONS
|

IFK Göteborgs mittback Thomas Rogne, 27, har bestämt sig för att lämna klubben. Ny klubbadess blir Lech Poznan, där han redan genomfört den obligatoriska läkarundersökningen.

Rogneansluter till det anrika polska laget till vinteruppehållet, alltså efter den allsvenska säsongen. De uppgifterna bekräftas av flera av varandra oberoende källor till GP:

Kan lämna gratis

Rogne är en av flera spelare i IFK Göteborg med kontrakt som går ut efter säsongen, och kan alltså komma att lämna klubben gratis.

LÄS OCKSÅ:"När inte spelarna vill skriva på blir det svårt"

Bland övriga spelaremed utgående kontrakt märks bland andra Mattias Bjärsmyr, Sören Rieks, Mikael Boman och Mads Albaek, som nyligen blev klar för tyska Kaiserslauten.

ANNONS

Gren: "Vem ska skriva på först?"

– Om alla vill se klubben satsa, då är fråganvem som ska skrivapå först? Det blir ju ingen då, eftersom de inte vet om deandraskriver på... så då blir det ju status quo, har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren tidigare sagt om situationen.

Klubbarna har ännu inte bekräftat Rognes övergång.

ANNONS